Fudbal

Sarajevo pred velikom zaradom

Sarajevo pred velikom zaradom
Sarajevo pred velikom zaradom

Najbliži osvajanju titule šampiona BiH trenutno su fudbaleri Sarajeva i ukoliko im to pođe za rukom, mogli bi imati višemilionsku zaradu.

Bh. šampion evropsko takmičenje naredne sezone započeće od drugog pretkola Lige šampiona, što će mu, bez obzira na rezultat, donijeti oko 600.000 KM, te još oko 500.000 KM u vidu nagrade UEFA za osvojeni pehar. Svaki eventualni novi podvig, odnosno dobar rezultat na evropskoj pozornici značio bi i dodatne prihode. Tako bi za učešće u trećem pretkolu mogli inkasirati dodatnih 800.000 KM, a u slučaju poraza u ovoj fazi takmičenja, igrali bi u plej-ofu Lige Evrope i dobili dodatnih 460.000 KM.

Priredi li eventualno šampion BiH senzaciju i izbori pravo nastupa u grupnoj fazi Lige šampiona (što se do sada nikada nije desilo) zaradiće za bh. prilike nevjerovatnih 28 miliona KM. Za oko 11 miliona KM biće bogatiji svaki klub koji izbori pravo nastupa u grupnoj fazi takmičenja u Evropskoj ligi.

Ipak, do nagrade i zarade "bordo" tim dijele još dva kola Bh. Telecom Premijer lige BiH. BiH će imati naredne sezone i tri predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što takođe donosi određenu zaradu. Najbliži tom cilju trenutno su Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg i Olimpic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije