Fudbal

Sarajevo protiv Viteza lovi šampionsku titulu

Sarajevo protiv Viteza lovi šampionsku titulu
Sarajevo protiv Viteza lovi šampionsku titulu

SARAJEVO - Dva kola prije kraja sezone u BH Telecom Premijer ligi za fudbalere Sarajeva računica je sasvim jasna i bez obzira na položaj i želje protivnika svjesni su da ih do šampionske titule sigurno vode samo dvije pobjede.

Jesu li spremni pokazati zrelost i ostati na vrhu tabele s bodom prednosti ispred gradskog rivala Željezničara, puleni Dženana Uščuplića pokazaće ove subote u 29. kolu na gostovanju kod Viteza. Domaćini su pod imperativom pobjede jer još nisu izborili opstanak u bh. eliti.

"Nema sumnje da će nam trenutni položaj, odnosno borba Viteza za opstanak otežati posao. Izuzetno respektujem Vitez, ali mi jednostavno moramo pobijediti. Cijelu sezonu Sarajevo teži ka tituli i sve ćemo učiniti da na kraju budemo prvaci", rekao je Uščuplić i dodao: "Nama je svaka utakmica kvalifikacijska, to sam rekao još nakon Olimpica, uoči derbija prošlog vikenda sa 'Željom', a tako je i sada. Bitno je da sve držimo u svojim rukama i da ne zavisimo ni od koga."

Od svojih pulena prije svega zahtijeva psihološku stabilnost i ozbiljan pristup bez bilo kakve euforije.

"Ja duboko vjerujem u svoje igrače. Njihov kvalitet je neupitan i meni je sasvim normalna stvar da se Sarajevo bori za titulu. Mirna glava bi mogla odlučiti susret u Vitezu", smatra Uščuplić.

Tim s "Koševa" i ovaj meč dočekuje oslabljen neigranjem povrijeđenih Darija Purića i Harisa Duljević. Vjerovatno će izostati i Džemal Berberović i Mehmed Alispahić, dok se vraćaju Marko Mihojević i Samir Radovac, koji su propustili gradski derbi zbog obaveza s juniorskom reprezentacijom.

"Dugo čekamo na titulu i u subotu je za nas velika i važna utakmica, nakon koje želimo biti korak od cilja. Ovo je prva meč lopta za nas i moramo je iskoristiti. Dvije posljednje utakmice biće najteže u prvenstvu, ali mi moramo pobijediti. Živim za dan kada ću proslaviti titulu sa Sarajevom", rekao je Radovac.

Poteškoća s igračkim kadrom ima i trener domaćih Valentin Plavčić. Povrijeđeni su Mladen Jurčević, Stipe Miloš, Dragan Jurčević, Ante Pinjuh, Marko Basara i Fabijan Tomić. Zbog toga je među seniore prekomandovano čak devet juniora.

"U teškoj smo situaciji, ali dok postoji nada mi ćemo se boriti. O Sarajevu ne treba trošiti riječi. Kvalitetni su, ali se mi nećemo predati", najavio je Plavčić.

Parovi 29. kola

  • Borac - Drina
  • Vitez - Sarajevo
  • Zvijezda - Velež
  • Željezničar - Travnik
  • Zrinjski - Olimpic
  • Sloboda - Mladost
  • Radnik - Čelik
  • Slavija - Široki Brijeg

Sve utakmice igraju se u subotu od 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije