Fudbal

Sarajevo ruši tradiciju

Sarajevo ruši tradiciju
Sarajevo ruši tradiciju

Veliki derbi 24. kola BHT Premijer lige BiH igra se na "Koševu" između direktnih konkurenata za naslov šampiona Sarajeva i Širokog Brijega.

Uoči derbija Širokobriježani su lider na tabeli sa 49 bodova, dva više od Sarajlija.

"Nije samo sudar sa Širokim ključan, za nas je svaka utakmica do kraja takva. Naravno, sada razmišljamo samo o Širokobriježanima, koji su nam direktni konkurent za prvo mjesto. Oni dobro igraju na 'Koševu', ali mislim da ćemo ovog puta srušiti tu lošu tradiciju za nas. Daćemo svoj maksimum da dođemo do trijumfa jer znamo koliko bi nam značila ta tri boda", kaže Džemal Berberović, iskusni fudbaler Sarajeva.

Široki je u dobrom raspoloženju. Dolaskom Blaža Sliškovića na klupu i pobjedom protiv Mladosti prekinuta je serija loših rezultata.

"Moramo dosta toga poboljšati u odnosu na utakmicu koju smo u srijedu igrali protiv Mladosti. U tom ogledu bilo je odličnih stvari, ali i trenutaka kada gotovo cijela ekipa gubi koncentraciju. U derbiju sa Sarajevom to nam se ne smije dešavati. S druge strane gledajući, za kratak period smo uspjeli i dosta toga napraviti. Bilo je u pomenutoj utakmici i dosta lijepih akcija s naše strane, pa se nadam da ćemo protiv Sarajeva imati još više takvih trenutaka tokom utakmice", rekao je Blaž Slišković, trener Širokog Brijega.

Kandidat za titulu šampiona, sarajevski Željezničar, putuje na megdan probuđenoj Zvijezdi. Kad se činilo da će tim iz Gradačca sigurno u niži rang, na klupu je stigao Nedim Jusufbegović i odmah u svom debiju slavio u gostima kod Radnika, te svoj klub vratio u igru za opstanak.

Domaći meč sa Vitezom Sloboda će dočekati bez dva važna igrača. Kapiten Almir Bekić propustiće utakmicu jer je sakupio tri žuta kartona, a zbog porodičnih problema Damir Mehidić takođe neće konkurisati za sutrašnju utakmicu. Pored ova dva prvotimca upitan je i nastup stopera Dilavera Zrnanovića, koji je zbog povrede ranije napustio utakmicu sa Željezničarom, te je proteklih dana trenirao smanjenim intenzitetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije