Fudbal

Sarajevo srušilo Zrinjski u Mostaru, dron na tren prekinuo utakmicu

Sarajevo srušilo Zrinjski u Mostaru, dron na tren prekinuo utakmicu
Foto: Ilustracija | Sarajevo srušilo Zrinjski u Mostaru, dron na tren prekinuo utakmicu

MOSTAR - U velikom derbiju 12. kola BH Telecom Premijer lige, Sarajevo je kao gost u Mostaru Pod Bijelim brijegom pobijedilo Zrinjski rezultatom 1:3.

Utakmica nije počela obećavajuće, jer uvodnih pola sata nije donijelo dobar fudbal i konkretne prilike pred oba gola. Prvi kakav-takav pokušaj na meču vidjeli smo u 31. minuti kada je udarac Hebibovića iskosa u korner odbio Pirić.

Uzvratio je Zrinjski već u 32. minuti, ali nakon odličnog driblinga i udarca Todorovića, dobrom odbranom se istakao Pavlović. Nakon toga igra se rasplamsala, pa je u 35. minuti glavom nakon kornera šutirao Jakovljević, ali preko gola.

Bio je to uvod u sjajan finiš prvog dijela, a Sarajevo je povelo u 38. minuti.  Sarić se odlično izborio za jednu loptu na sredni terena, potom je proslijedio do Hebibovića na desnoj strani, a nakon njegovog ubačaja na pravom mjestu bio je Kuzmanović koji je matirao Pirića za 0:1.

Utakmica je nakon toga za kratko bila prekinuta zbog bakljade gostujućih navijača, a samo što se nastavila, uslijedio je novi veliki šok za Mostarce. Katastrofalnu grešku u 43. minuti napravio je Čirjak koji je izgubio loptu na 20-ak metara od svog gola, agilni Sarić je spretno reagovao i preciznim udarcem sa distance povisio je na 0:2.

Sarajevo je imalo veliku prednost nakon prvog dijela igre, ali aktuelni prvak se nije predavao, te je silovito otvorio drugo poluvrijeme.

Zrinjski je veliku priliku imao u 48. minuti kada je Novaković nespretno reagovao, ali Bilbija iz blizine nije najbolje šutirao i stigao ga je izblokirati.  Samo dvije minute kasnije nakon novog ubačaja i gužve u kaznenom prostiru Sarajlija, Barišić je iz vrlo dobre situacije šutirao visoko preko gola.

Napadi Mostaraca na startu drugog dijela krunusani su u 52. minuti. Poslije ubačaja sa lijeve strane loše je reagovala odbrana Sarajeva, a nekadašnji igrač Bordo tima Haris Handžić je u padu sa pet metara odbijenu loptu pospremio u mrežu za 1:2.

Velike probleme imala desna strana odbrane Sarajeva sa Todorovićem. Nakon novog prodora u 60. minuti, brtonogi igrač je pronašao Bilbiju na desetak metara od gola, ali iako je bio usamljen, najbolji igrač Plemića je loše šutirao, preko gola.

Domaći su silovito napadali sve do 70. minute, a nakon što u tom periodu nisu uspjeli doći do poravnanja, ataci su počeli jenjavati, a Sarajevo je dobro kontrolisalo igru. Bordo tim je divnu akciju izveo u 78. minuti, kad su ovjerili trijumf. Ahmetović se majstorski izborio za loptu koju je proslijedio do Velkoskog, a nakon ubačaja Makedonca Rahmanoviću nije bilo teško da sa nekoliko metara pogodi mrežu Pirića za, ispostavilo se, konačnih 1:3.

Tim sa Koševa je tako nakon 2003. godine upisao tek drugu ligašku pobjedu Pod Bijelim brijegom i ponovo je vratio neizvjesnost šampionatu, s obzirom da se sve više topi prednost Zrinjskog u odnosu na najbliže pratioce, Široki Brijeg i Željezničar. Sarajevo je sada osam bodova iza Plemića i iz prikrajka će vrebati svoju šansu.

Dron sa zastavom Herceg-Bosne obilježio utakmicu

Neuobičajen detalj viđen je na susretu između Zrinjskog i Sarajeva. Naime, domaći navijači ili neko od pojedinaca dronom je lansirao zastavu Herceg-Bosne, vjerovatno kao pokušaj određene provokacije..(vijesti.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije