Fudbal

Sarajlije otišle na jug

Sarajlije otišle na jug
Foto: N.N. | Sarajlije otišle na jug

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara završili su uvodni dio u svom gradu i od petka pripreme za nastavak sezone u BH Telecom Premijer ligi BiH odrađuju u toplijim krajevima.

Lideri na tabeli šest dana radiće u Ljubuškom. Trener Husref Musemić na put je poveo 25 igrača, među kojima je na probi i dvadesetjednogodišnji vezni igrač Ado Jahić. Na probni rad dolazi i brazilski napadač Crepaldi da Cruz, a novo ime početkom naredne sedmice biće i golman Elvis Džafić.

"Zdravstveni bilten je dobar, nema povrijeđenih. Igrači jako dobro izgledaju u uvodnim treninzima. U Ljubuškom ćemo se zadržati do prve prijateljske utamice s Veležom 24. januara. Udarni dio priprema obavićemo u Antaliji", rekao je pomoćni trener Sarajeva Abdulah Oruč.

Nešto manje od 40 kilometara udaljenosti od gradskih rivala u narednih 12 dana treniraće fudbaleri tima sa "Grbavice". Trener Amar Osim ekipu koja u borbi za titulu iza Sarajeva kaska 15 bodova poveo je u petak u Međugorje. Radiće na terenima Sportskog centra Circle. Zakazane su i tri pripremne utakmice. Prva je protiv Slobode iz Tuzle 21. januara, zatim sa Igmanom 26. januara i protiv Tuzla sitija 29. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije