Fudbal

Saša Kajkut: Inostranstvo ipak prioritet

Saša Kajkut: Inostranstvo ipak prioritet
Saša Kajkut: Inostranstvo ipak prioritet

BANJALUKA- Dali su mi korektnu ponudu, ali mislim da povratak u Borac u ovom trenutku nije realan, rekao je Saša Kajkut (31), bivši fudbaler Banjalučana, koji je u ovom trenutku slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa grčkom Verijom.

Banjalučanin je nekoliko sedmica trenirao sa igračima bivšeg kluba, što je bilo dovoljno da zaigra mašta svima koji navijaju za "crveno-plave", ali po svemu sudeći, Kajkut neće četvrti put obući dres kluba iz Platonove ulice.

"Imao sam konkretne i korektne razgovore sa čelnicima Borca, koji imaju plan i viziju da klub postave na zdrave noge, ali trenutno ne razmišljam o povratku", izjavio je Kajkut.

NN: Slobodan ste igrač, da li je prioritet ostanak u inostranstvu ili povratak u BiH?

KAJKUT: Želim još da igram u inostranstvu, bar još sezonu ili dvije, iako sada ne mogu da kažem šta će biti sljedeće godine. Čitao sam u pojedinim medijima da me žele neki klubovi u BiH, ali niko mi nije poslao nikakvu ponudu. Borac je jedini klub sa kojim sam imao razgovore. Želim još da igram vani, a poslije ćemo vidjeti. Povratak u Premijer ligu ovog ljeta mi nije opcija.

NN: Trenutno ste u Banjaluci, odmarate se sa porodicom, da li žurite sa izborom kluba?

KAJKUT: Još nisam dobio niti jednu ponudu klubova iz inostranstva iako je bilo neke priče. Trenutno mi je cilj da se odmorim i da budem sa porodicom. Za mjesec ili dva ću više znati o tome čiji dres ću da nosim naredne sezone.

NN: Već dvije godine ste u Grčkoj (Kerkira i Verija) da li ste zadovoljni partijama?

KAJKUT: Bilo mi je veoma lijepo u Grčkoj. Prve godine u Kerkiri imali smo problema pa smo ispali iz lige. Zatim je usljedio transfer u Veriju i pored problema sa dokumentima. Ova sezone bila je veoma loša, kako za klub tako i za mene. Klub je uložio mnogo novca i htjeli smo da napravimo iskorak. Na kraju je ispalo loše, ali smo uspjeli da izborimo opstanak

NN: Da li je možda opcija ostanak u Grčkoj?

KAJKUT: Bilo je nekih razgovora na tu temu, ali ništa konrektno se još nije desilo. U Grčkoj su sad svi na odmoru pa će se stvari aktivirati poslije toga.

 Real imao više sreće

NN: Kako gledate na ishod finala Lige šampiona u kojem je Real Madrid stigao do titule prvaka Evrope?

KAJKUT: Prilično tvrda utakmica, u kojoj su mogli da slave i Real i Atletiko i to ne bi bilo nezasluženo. Ovako je Real pobijedio pošto je imao više sreće u penal seriji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije