Fudbal

Saudijci demantuju: Princ ne planira da kupi Junajted

Saudijci demantuju: Princ ne planira da kupi Junajted
Foto: Arhivska fotografija | Saudijci demantuju: Princ ne planira da kupi Junajted

Ministar informisanja Saudijske Arabije demantovao je navode da prestolonasljednik princ Mohamed bin Salman planira da kupi Mančester junajted.

Engleski mediji su prethodnih dana pisali da je Bin Salman spreman da plati vlasnicima Junajteda porodici Glejzer čak 4,3 milijarde evra za klub, ukoliko Junajted izbori plasman u Ligu šampiona.

Kao glavni motiv saudijskog princa mediji navode veliko rivalstvo sa kraljevskom porodicom iz Abu Dabija koja je već godinama vlasnik Mančester sitija, koji je preuzeo primat od Junajteda ne samo u gradu, već i u Engleskoj.

"Tvrdnje da kraljevski princ Muhamed bin Salman planira da kupi Mančester junajted su potpuno netačne. Mančester junajted je imao sastanak sa Javnim investicionim fondom Saudijske Arabije (PIF) u vezi sa potencijalnim sponzorstvom. Nikakav dogovor nije postignut", saopštio je ministar Turki al Šabnana na Tviteru.

Junajted je treći najbogatij klub na svijetu, iza Real Madrida i Barselone, a vrijednost trostrukog prvaka Evrope i osvajača 20 titula šampiona Engleske na njujorškoj berzi akcije prelazi 4 milijarde evra.

Porodica Glejzer je kupila Junajted prije 14 godine za 900 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije