Fudbal

Savez namješta utakmice?

Savez namješta utakmice?
Savez namješta utakmice?

Kiparski fudbalski sudija Marios Panaji optužio je nacionalni savez te zemlje za namještanje utakmica.

Panaji je rekao da neki kiparski arbitri sude u skladu sa direktivom Kostasa Kucokumnisa, prvog čovjeka Fudbalske asocijacije Kipra, koji kako je rekao, "manipuliše utakmicama kako bi ostao na vlasti i dalje dobijao veliki novac od prava televizijskih prenosa".

"Morao sam da progovorim, kako bi ljudi konačno vidjeli šta se dešava kao i da bi vlasti preduzele mjere da regulišu ono čemu sam posvetio cio život", rekao je Panaji.

Predsjednik Fudbalskog saveza Kipra rekao je u januaru da je od UEFA dobio dokaze da je 17 prvoligaških utakmica na Kipru namješteno. On je tada naglasio da su korupcijom bili zahvaćeni uglavnom timovi kojima je u posljednje tri godine prijetilo ispadanje, kao i da je tim povodom pokrenuta istraga.

Na pitanje da komentariše optužbe Panaija da je bilo korupcije, UEFA je odgovorila da "tijesno sarađuje sa FA Kipra i da ne može da komentariše aktuelne istrage". Panaji je zaključio da su elitni timovi kao što su Apoel, Omonija, Apolon, Anortozis i AEL suviše moćni da bi na njih moglo da utiče namještanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije