Fudbal

Sead Kolašinac ubjedljivo najplaćeniji bh. fudbaler

Sead Kolašinac ubjedljivo najplaćeniji bh. fudbaler
Foto: Arhiva | Sead Kolašinac ubjedljivo najplaćeniji bh. fudbaler

Reprezentativac BiH Sead Kolašinac trenutno je najplaćeniji bh. fudbaler, a on je ujedno i četvrti najplaćeniji fudbaler Arsenala, objavili su engleski mediji.

Kolašinac je u Arsenal stigao 2017. godine kao slobodan igrač iz Šalkea, a upravo zbog toga što je njegov transfer bio besplatan, tadašnja uprava Topnika odlučila je nagraditi bh. igrača unosnom mjesečnom platom.

Engleski mediji u to vrijeme su pisali da je tadašnji menadžer Arsenala Arsene Venger bio protiv davanja tako velike plate Kolašincu zbog ostalih igrača, ali da čelnici Topnika nisu previše marili za mišljenje Vengera te su pod svaku cijenu željeli dovesti tada jednog od najboljih lijevih bekova Bundeslige.

Zarad svega toga, Kolašinac je dobio 120.000 funti sedmičnu platu, što je oko 135.000 evra, a na godišnjoj bazi to je oko sedam miliona evra. Najplaćeniji igrač Arsenala ubjedljivo je Mesut Ozil koji mjesečno zarađuje 350.000 funti, dok je na drugom mjestu Obamejang sa 200.000 funti.

Treći je Mkhitarian koji zarađuje 180.000 funti, a poslije četvrtog Kolašinca, Ramzi je peti sa mjesečnom zaradom od 110.000 funti.

Kolašinac je trenutno najplaćeniji bh. fudbaler, Pjanić je drugi sa 6,5 miliona evra, a Edin Džeko sa zaradom od 4,5 miliona je treći. Asmir Begović godišnje inkasira četiri miliona, Vedad Ibišević tri miliona, a Senad Lulić 1,2 miliona evra.

(klixc.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije