Fudbal

Selektor Engleske u centru korupcionaškog skandala

Selektor Engleske u centru korupcionaškog skandala
Selektor Engleske u centru korupcionaškog skandala

Fudbalska asocijacija Engleske istražuje optužbe da je selektor reprezentacije Sem Olerdajs umiješan u koruptivne radnje.

Olerdajs je navodno koristio svoju funkciju kako bi pregovarao sa menadžerima i savjetovao ih kako da zaobiđu pravila u vezi sa transferima igrača, za šta bi mu oni platili 400.000 funti.

Engleski "Telegraf" posjeduje snimak iz avgusta prošle godine na kojem se "Big Sem" dogovara sa fudbalskim menadžerima kako da izbegnu pravila engleske Fudbalske asocijacije o “vlasništvu treće strane“, što je u tamo zabranjeno od 2008 (FIFA zabranila prošle godine).

Spomenuti snimak delo je novinara u okviru desetomesečne tajne istrage o korupciji u fudbalu na Ostrvu.

61-godišnji trener koji je vodio Njukasl, Sanderlend i Vest Hem, nije se oglasio povodom optužbi, dok je FA tražila snimke na uvid.

Sastanak prvog čovjeka nacionalnog tima sa novim predsednikom Gregom Klarkom i izvršnim direktorom Martinom Glenom biće održan u utorak ujutru, gdje će čelnici saveza odlučiti da li je problem rezultat loše procene ili nečega ozbiljnijeg.

“Želim sve činjenice, a ne da čujem svašta od svakoga i donesem sud. Pravda od nas zahtijeva da dođemo do srži problema prije donošenja odluke. Nije prikladno suditi bez znanja. Kod ovakvih stvari morate "duboko kopati", rekao je Klark.

Tokom spomenutog sastanka sa prerušenim novinarima, Olerdajs je rekao da nije problem da se zaobiđu pravila i da zna menadžera koji to radi stalno.

On je optužen da bi za predstavljanje investitora sa Dalekog istoka, koji bi mu platili spomenutu sumu novca, a novinarima je rekao da bi svaki dogovor trebalo da bude odobren od FA.

Na sastanku su prisustvovali menadžer "Big Sema" Mark Kurtis i njegov finansijski savetnik Šejn Moloni, koji još nije odgovorio na optužbe.

Stručnjak iz Dadlija postao je selektor "Gordog Albiona" u julu ove godine i na debiju ostvario minimalan trijumf protiv Slovačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije