Fudbal

Selektor Velsa: Možda nas se veliki plaše

Selektor Velsa: Možda nas se veliki plaše
Selektor Velsa: Možda nas se veliki plaše

KARDIF - Kris Koleman, selektor Velsa izjavio je da uspjeh njegove reprezentacije možda plaši velike fudbalske nacije, pa zbog toga ne žele da s njima igraju prijateljske utakmice.

Vels je bez poraza u kvalifikacijama za EURO 2016 u Francuskoj i lider je grupe „B”. Za ovjeru plasmana na Evropsko prvenstvo potreban im je jedan bod iz dva preostala ogleda sa BiH u Zenici 10. oktobra i protiv Andore tri dana kasnije na domaćem terenu.

Koleman želi dva vrhunska protivnika u novembarskim prijateljskim utakmicama kako bi počeo da stvara tim za prvi veliki turnir Velsa nakon punih 58 godina.

“Odbijeni smo od dvije velike reprezentacije, ni Italija nije željela da igra s nama. Mislili smo da bi mogli igrati protiv reprezentacija kakve su Španija ili Njemačka kako bi saznali koliko smo zaista dobri, ali niko nije pokazao interes za prijateljsku utakmicu s nama. Imali smo prošlog ljeta utakmicu sa Holandijom i to je taj nivo na kojem želimo igrati. Svjesni smo da nismo Engleska, Italija ili Španija. Ono smo što jesmo i izgleda da predstavljamo opasnost za velike reprezentacije, jer bi ih mogli pobijediti. Možda nas se plaše”, konstatovao je Koleman. 

Reprezentacija Velsa nakon osam kola ima 18 bodova u grupi „B”, jedan više od drugoplasirane Belgije. Izrael je treći sa 13, BiH četvrta sa 11, a Kipar peti sa devet bodova. Na začelju je Andora bez ijednog boda.

Vels je do sada igrao samo na jednom velikom takmičenju. Bilo je to Svjetsko prvenstvo 1958. godine u Švedskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije