Fudbal

Sevilji četvrta titula u Ligi Evrope

Sevilji četvrta titula u Ligi Evrope
Sevilji četvrta titula u Ligi Evrope

Fubaleri Sevilje odbranili su trofej Lige UEFA i po četvrti put u istoriji osvojili naslov pravaka u drugom po jačini evropskom fudbalskom takmičenju.

Sevilja je u finalu, odigranom u Varšavi, savladala ukrajinski Dnjepar sa 3:2 i tako postala najtrofejnija ekipa u istoriji Lige UEFA.

Ukrajinci su prvi stigli do vođstva golom Kalinića već u sedmom minutu utakmice. Hrvatski napadač je pogodio glavom na centaršut Mateusa za veliku radost navijača Dnjepra.

Pritisak Sevilje urodio je plodom u 28. minutu kada je Poljak Gžegož Krišovjak uz dosta sreće uspio da smjesti odbijenu loptu u mrežu Dnjepra. Samo tri minuta kasnije uslijedio je preokret kluba iz Andaluzije. Karlos Baku je odlično reagovao na par Rejesa, izbjegao ofsajd zamku ukrajinske ekipe i doveo svoj tim u vođstvo. Međutim, tu nije kraj uzbuđenjima u prvom dijelu utakmice. Fudbaleri Dnjipra u 44. minutu uspijevaju stići do izjednjačenja golom Rotana iz slobodnog udarca, prenosi RTRS.

U 73. minutu utakmice Sevilja stiže do vođstva. Odbrana Ukrajinaca je loše reagovala, do lopte je stigao Vitolo koji pronalazi Baku, a Brazilac postiže svoj drugi gol na susretu.

Sevilja će zahvaljujući trijumfu u večerašnjem finalu, naredne sezone nastupiti u Ligi šampiona, upkos tome što je u Primeri izborila nastup u Ligi Evrope.

Fudbalerima Sevilje je po drugi pu u istojiji pošlo za rukom da odbane trofej u Ligi Evrope.

Andalužani su uspjeli da odbrane trofej i 2006. godine, kada je u finalu nadigran Epsanjol. Španski klub je godinu dana ranije slavio u finalu protiv Midslboroa.

Prva ekipa koja je odbranila trofej u ovom takmičenju je madridski Real. "Kraljevskom klubu" je to pošlo za rukom 1985. godine kada je u finalu savladan Keln. Godinu dana ranije, Real je u finalu bio bolji od mađarskog vieotona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije