Fudbal

Simeone: Volim pritisak; Tores: Da "izginemo" za trofej

Simeone: Volim pritisak; Tores: Da "izginemo" za trofej
Simeone: Volim pritisak; Tores: Da "izginemo" za trofej

MILANO - Trener fudbalera madridskog Atletika Dijego Simeone, uoči meča sa Realom u finalu Lige šampiona, izjavio je da će bitka na sredini terena odlučiti pobjednika.

Atleko sutra iz trećeg pokušaja juri svoju prvu titulu prvaka Starog kontinenta, dok će ispred sebe imati najuspješniji klub sa čak 10 trofeja.

"Utakmica će biti puna tenzije, naročito na početku. Mislim da je Kazemiro ključan u sredini Reala, posebno u odbrani. Vjerujem da će na tom dijelu terena biti odlučen pobjednik. Sviđa mi se što na leđima nosim teret star 113 godina bez trofeja Lige šampiona, volim pritisak", rekao je Simeone na konferenciji za medije u Milanu.

Sutrašnji meč imaće poseban značaj za Fernanda Toresa, poniklog u Atletiku, koji mašta o trofeju protiv ljutog gradskog rivala.

"Osvajao sam trofeje sa Čelsijem, reprezentacijom Španije, ali ovo je nešto drugačije. O ovome sam sanjao kao dječak, jedva čekam da počne utakmica. Moramo da budemo ujedinjeni, da "ginemo", jer samo tako možemo do usjpeha", poručio je Tores.

Kapiten Atletika Gabi rekao je da je pred njegovom ekipom najvažniji meč u životu.

"Oduvijek smo imali velike snove, a sutra je ogroman dan za nas. Jedan meč nas dijeli od titule i siguran sam da ćemo se sutra radovati", zaključio je Gabi.

Utakmica između Reala i Atletika igra se sutra od 20.45 sati na San Siru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije