Fudbal

Sitiju bod na Etihadu

Sitiju bod na Etihadu
Sitiju bod na Etihadu

Fudbaleri Mančester Sitija odigrali se neriješen meč sa Sautemptonom na Etihadu u devetom kolu Premijer lige – 1:1 (0:1).

Ekipa Pepa Gvardiole nije uspjela da poslije tri utakmice ostvari pobjedu, pa sada dijeli prvo mjesto sa Arsenalom i Liverpulom, dok je Sautempton na osmoj poziciji.

Strijelci na meču bili su Nejtan Redmond u 27. i Kileči Ihenačo u 55. minutu utakmice.

Tokom prvi 45. minuta igre ekipe nisu pokazale atraktivan fudbal na Etihadu. Nesigurnost odbrane fudbalera Sitija i dobrog presinga ’svetaca’ dovele su do vođstva gostujućeg tima.

Strijelci na meču bili su Nejtan Redmond u 27. i Kileči Ihenačo u 55. minutu utakmice.

Sautempton je u 27. minutu poveo golom Redmonda poslije greške odbrane, odnosno nesporazuma između Džona Stonsa i Vinsenta Kompanija, pa je 22-godišnji fubaler lako matirao Klaudija Brava.

Bivši fudaler Evertona mogao je da ispravi svoju grešku i da postigne pogodak za izjednačenje, ali je pomoćni sudija donio diskutabilnu odluku i signalizarao ofsajd.

Pep Gvardiola je u nastavku meča morao da reaguje pa je umjesto Kevina de Brujnea ubacio Kelečija Ihenača što se pokazalo odličnim potezom španskog stručnjaka. Mladi napadač je, samo devet minuta od ulaska u igru, poslije sjajne lopte Leroja Sanea, a potom i greške odbane ’svetaca’ izjednačio u 54. minutu.

Od tog trenutka ’građani’ su imali veći posjed lopte i bili opasniji pred golom Frastera Frostera.Srpski fudbaler Dušan Tadić izašao je iz igre u 70. minutu kada ga je zamijenio Bufalo. Do kraja utakmice smjenjivale su se šanse i na jednoj i na drugoj strani. Ipak u posljednjim minutima prava drama pred golom gostujućeg tima, nekoliko pokušaja igrača Pepa Gvardiole koje nisu rezultorale golom.

Na kraju, ekipe su poslije 90.minuta igre podijelile bodove na Etihadu.

U narednom kolu ’građani’ gostuje Vest Bromiču, dok će ’sveci’ ugostiti ekipu Čelsija.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije