Fudbal

Sjajan je osjećaj matirati Bufona

Sjajan je osjećaj matirati Bufona
Sjajan je osjećaj matirati Bufona

Milan Đurić, nekadašnji mladi reprezentativac BiH, pruža sve bolje partije u dresu Ćezene, a bio je najbolji igrač utakmice 23. kola Serije A u kojem su zaustavili lidera Juventus remiziravši rezultatom 2:2.

Junak Ćezene, koja se grčevito bori za opstanak, u nedjelju je bio Đurić, koji je postigao vodeći gol i asistirao za 2:2. Nije krio zadovoljstvo jer je savladao Đanluiđija Bufona, jednog od najboljih golmana svijeta.

"Zaista je dobar osjećaj bio i kada sam savladao Bufona, a i dan nakon utakmice. Tako nešto se ne događa svaki dan. Odigrali smo odličnu utakmicu i osvojili vrijedan bod, koji nam na tabeli možda nije previše pomogao, ali psihički nam mnogo znači. Parirali smo najboljem timu u Italiji, možda smo čak mogli i do pobjede, ali i krajnjih 2:2 sasvim je dobar rezultat kada se zna da smo igrali sa Juventusom", kaže Đurić za "Nezavisne".

Od dolaska novog trenera Domenika de Karla u decembru 2014, Đurić više igra nego ranije. U posljednjih pet utakmica bio je starter i konačno u nedjelju je postigao svoj drugi ovosezonski gol, i to nakon tri mjeseca.

"Povjerenje koje mi ukazuje trener De Karlo mnogo mi znači. To se vidi i na mojoj igri. Definitivno mi je lakše kako sam počeo igrati od prve minute i kada znam da neću biti odmah zamijenjen ukoliko mi ne ide najbolje od početka. Sada je situacija što se mene tiče mnogo bolja nego ranije i nadam se da će se ovako nastaviti. Važno je da igram i da napredujem, a golovi će doći samo po sebi", smatra Đurić.

Safet Sušić, bivši selektor bh. reprezentacije, nije računao na stasitog napadača Ćezene. Đurić se nije time nije opterećavao, a i sada isto razmišlja nakon što je Mehmed Baždarević postao novi selektor BiH.

"Iskreno govoreći, ne znam ništa o tome hoću li uskoro dobiti poziv za reprezentaciju ili ne. Za mene bi to bila velika stvar, zaista bih se obradovao pozivu selektora Baždarevića. Igrao sam za mladu bh. reprezentaciju i bilo bi lijepo zaigrati i za seniorsku. Međutim, nisam previše opterećen time", rekao je Đurić.

Juventus će osvojiti "skudeto"

Iako je do kraja Serie A ostalo još 15 kola, Đurić u borbi za "skudeto" daje prednost Juventusu u odnosu na Romu našeg Miralema Pjanića:

"Istina, ima još mnogo bodova u igri. Međutim, Juventus ima sedam bodova više od Rome i teško je očekivati da će ispustiti tako veliku prednost. Imaju sjajnu ekipu i već godinama dominiraju Serijom A, pa mislim da će i ove sezone osvojiti 'skudeto'. Moje simpatije su na strani 'stare dame', pa sam možda i subjektivan."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije