Fudbal

Sjajni Velšani nakon preokreta u polufinalu (VIDEO)

Sjajni Velšani nakon preokreta u polufinalu (VIDEO)
Sjajni Velšani nakon preokreta u polufinalu (VIDEO)

Fudbaleri Velsa plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva pobjedom nad selekcijom Belgije nakon preokreta 3:1.

Utakmica je počela prilično mrtvo, ali na sreću to nije dugo trajalo. Na prvo uzbuđenje čekali smo sedam minuta. U jednom napadu Belgijanci su imali čak tri gol šanse. Najprije je pokušao Karasko, ali je njegov šut zaustavio Henesi. Nakon toga je Menije izblokiran, da bi odbijenu loptu dočekao Azar koji je takođe izblokiran pa se lopta odbila u korner.

Tri minuta kasnije prva izglednija prilika za Velšane. Bejl je nakon solo-prodora po lijevoj strani šutirao pored stative.

Nakon nekoliko uzbuđenja u uvodu utakmice, u 13. minutu smo vidjeli prvi gol. Rađa Naingolan ponovo postiže evrogol. On je uputio neodbranjiv šut sa 25 metara pravo pod prečku za vođstvo Belgije.

Belgijancima je gol dao krila pa su pokušali dodatno da pritisnu protivnika, što im je pošlo za rukom ali samo na nekoliko minuta.

U 26. minutu Kurtoa je spasio svoju ekipu. Tejlor se poslije dodavanja Ramzija našao u stopostotnoj prilici, šutirao je sa desetak metara, ali je golman Belgije sjajno intervenisao.

Četiri minuta kasnije Vels dolazi do izjednačenja. Ramzi je ubacio loptu iz kornera, a kapiten njegove ekipe Ešli Vilijams između dva igrača Belgije poslao je loptu iza leđa Kurtoe za 1:1.

Vels je poslije izjednačenja preuzeo inicijativu na terenu. Najbolji njihov igrač je pokušao u 34. minutu ali njegov šut zaustavlja Tibo Kurtoa.

Do kraja poluvremena Velšani su uglavnom dominirali, ali nisu imali izglednijih prilika za prednost, pa se na pauzu otišlo bez promjene rezultata.

Na prvo uzbuđenje u drugom dijelu čekali smo svega četiri minuta. Novu prednost Belgiji mogao je da donese Lukaku koji je nakon centaršuta Menijea loptu glavom poslao pored gola.

U 51. minutu Azar je prošao dvojicu igrača Velsa, ali je šutirao pored gola.

Belgija je nastavila i u narednim minutama da pritišće protivnika, sli nisu konkretnije zaprijetili golu Henesija.

A onda, u 55. minutu novi šok za "Crvene đavole“. Ramzi nakon sjajnog dodavanja Bejla, loptu šalje dalje do Robson-Kanua, koji iz igre izbacuje trojicu igrača Belgije i bez problema donosi prednost svojoj ekipi.

Nova prilika za Vels u 61. minutu. Vilijams je pokupio odbijenu loptu ali je loše šutirao pa je Kurtoa bez problema odbranio.

Tri minuta kasnije Belgiji je izjednačenje pokušao da donese De Brujne iz slobodnog udarca, ali je Henesi bio odlično postavljen pa je mreža ostala mirna.

U 71. minutu nova dobra prilika za “Crvene đavole”. Lopta je došla do De Brujnea u kaznenom prostoru, pokušao je da je sa desne strane proslijedi do Romelua Lukaku, ali je Čester za dlaku bio brži i presjekao pas.

Nastavili su Belgijanci da jure zaostatak, pa su novu sjajnu priliku imali samo tri minuta kasnije. Felaini je uspio da nadskoči svog čuvara  nakon ubačaja Alderverelda, ali je loptu s peterca poslao pored gola Henesija.

I u narednim minutima Belgijanci su pokušavali da se vrate u meč, ali su Velšani sjajno posložili redove u odbrani, i nisu im dozvoljavali da ozbiljnije ugroze Henesija.

I dok su „Crveni đavoli“ pokušavali da stignu do izjednačenja, Velčšani su iskoristili njihovu otvorenu igru. Do trećeg gola su stigli iz akcije koja nije puno obećavala. Kris Ganter je uputio sjajan centaršut sa desne strane, a najviši u skoku bio je Voks koji je pospremio loptu iza leđa bespomoćnog Kurtoe.

Već tada je bilo jasno da je utakmica gotova, a do kraja nije bilo izglednijih prilika, iako je Belgija pokušala bar da ublaži poraz.

Vels će se u borbi za finale sastati sa Portugalo 6. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije