Fudbal

Skok za četiri mjesta

Skok za četiri mjesta
Skok za četiri mjesta

Nemamo straha ni od favorizovane Argentine, jer pokazali smo protiv Meksika (1:0) i Obale Slonovače (2:1) da nismo slučajno učesnici Mundijala, kaže reprezentativac BiH Muhamed Bešić.

Partije protiv renomiranih i iskusnih protivnika definitivno su obećavajuće, a jedna od nagrada za to bio je i napredak na juče objavljenoj najnovijoj rang-listi Svjetske fudbalske federacije (FIFA). Izabranici selektora Safeta Sušića skočili su za četiri mjesta i Mundijal u Brazilu dočekuju kao 21. selekcija svijeta sa 873 boda. Pomak su, za dva koraka, napravili i fudbaleri Hrvatske, takođe učesnici Mundijala, koji su sada 18. (903). Od zemalja regiona solidno kotira i Slovenija, koja se pomakla za četiri pozicije i sada je 25. (800), dok je Srbija i dalje 30. (745).

Prva je Španija sa 1.485 bodova, a slijede Njemačka 1.300, Brazil 1.242, Portugal 1.189, Argentina 1.175, Švajcarska 1.149, Urugvaj 1.147, Kolumbija 1.137, Italija 1.104, Engleska 1.090, Belgija 1.074...

"U dvije utakmice na američkoj turneji pokazali smo ozbiljnost i disciplinu u igri. Ono što je jako važno, protivnike poštujemo, ali ih se ne bojimo. Tako će biti, nadam se, i na Mundijalu i nije bitno da li je sa druge strane Mesi ili Di Marija", kazao je mladi defanzivni veznjak BiH Muhamed Bešić.

S predvodnikom plejade mladih "zmajeva" slažu se i starije kolege.

"Ohrabreni smo dodatno za Mundijal i ako nastavimo u Brazilu kao na amaričkoj turneji, možemo se nadati da ćemo napraviti nešto značajnije. Najvažnije je da smo pokazali da se možemo nositi i s velikim ekipama, da nemamo straha bez obzira na to što svaki rival zaslužuje respekt", istakao je golman Asmir Begović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije