Fudbal

Slavija: Igrače Sarajeva niko nije napao

Slavija: Igrače Sarajeva niko nije napao
Slavija: Igrače Sarajeva niko nije napao

Niko nije napao fudbalere Sarajeva, kategorično tvrdi Zdravko Šavija, predsjednik Slavije, i odbacuje sve optužbe s "Koševa" koje se tiču navodne slabe organizacije nedjeljnog derbi meča.

Uprava premijerligaša iz Istočnog Sarajeva oglasila se i saopštenjem u kojem, između ostalog, izražavaju sumnju da su incident, tuča na tribinama i prekid izrežirani.

"Ogorčeni smo ponašanjem dijela rukovodstva Sarajeva u momentu kad je došlo do tuče na zapadnoj tribini. Obračun posjetilaca trajao je dva minuta, a brzom intervencijom policije onemogućen je veći incident. Pojedini rukovodioci tima sa 'Koševa' su u tom momentu vršili ogroman pritisak na službena lica. Zahtijevali su da se isprazni tribina, da se utakmica ne nastavi...", tvrde u Slaviji.

Šavija je pojasnio da su gostujući fudbaleri, koji su meč posmatrali sa tribina, bili u potpunosti zaštićeni.

"Iznijeli su podatak da je neko napao igrače Sarajeva, a ja odgovorno tvrdim da su članovi naše uprave otišli po neke od njih i uveli ih u službene klupske prostorije. Istovremeno na drugom dijelu zapadne tribine nalazilo se još fudbalera Sarajeva i niko ih nije ni poprijeko pogledao", tvrdi Šavija i pita se otkud gostujući navijači na stadionu i pored zabrane od strane policije i N/FS BiH.

Nakon tuče grupa od dvadesetak gostujućih navijača u pratnji policije dovedena je u službene prostorije kluba, gdje je, prema tvrdnjama Šavije, bio prisutan i Dino Selimović, direktor Sarajeva.

"Postavljamo pitanje da li je sve ovo izrežirano u nekim krugovima? Pitam se i zašto su gledaoci, učesnici okršaja na tribinama, ostavljali ključeve od svojih automobila direktoru Sarajeva i pojedinim fudbalerima. Odakle ta spona između tih navijača i Dine Selimovića?", zapitao se Šavija.

U Slaviji dodaju i da su učinili sve da utakmica sa Sarajevom protekne u fer i sportskom takmičenju, da je organizovana po propisima N/FS BiH. Bio je angažovan dovoljan broj i redara i policajaca.

"Sigurni smo da smo bili dobri domaćini predstavnicima Sarajeva. U zvaničnu ložu pustili smo sve članove Uprave i čak još 47 simpatizera koji su stigli sa gostujućom delegacijom", zaključio je Šavija.

Kao glavnog krivca za poraz u Istočnom Sarajevu još jednom su okrivili glavnog arbitra Ognjena Valjića i optužili ga da je tendenciozno sudio i u više navrata oštetio domaćine. Selimović nije odgovorio na Šavijine tvrdnje, odgovorivši SMS porukom da je na sastanku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije