Fudbal

Slavija podigla ambicije "Želje"

Slavija podigla ambicije "Želje"
Slavija podigla ambicije "Želje"

Pobjeda nad Slavijom (2:1) u 18. kolu BH Telecom Premijer lige, kojom su preuzeli drugo mjesto na tabeli, dodatno je povećala ambicije ekipe Željezničara.

"Plavi" su na "Grbavici" u nedjelju propustili veliki broj šansi, ali je komšije bez boda ostavio odlično raspoloženi novopečeni reprezentativac Riad Bajić. Sa nova dva gola, odnosno ukupno 11, napadač se ujedno izjednačio sa Vagnerom na vrhu liste strijelaca bh. elite. Priliku za afirmaciju dobili su i neki mladi fudbaleri

"Ostvarili smo važnu pobjedu i dobili dodatnu snagu pred naredni meč s aktuelnim šampionom Zrinjskim. I u Mostar ćemo ići na pobjedu, jer nećemo se lagano predati u borbi za titulu", rekao je Dženis Beganović, još junior, koji je u nedjelju dobio priliku da uđe sa klupe i zaigra sa prvom postavom.

Trener Milomir Odović bio je nešto oprezniji u izjavama, ali nije skrivao zadovoljstvo i optimizam iako priznaje da su potrebne dodatne korekcije.

"Ovo je bila jedna od nama važnijih utakmica, a imamo ih još dosta do kraja sezone. Zadovoljan sam većinom stvari, iako realizacija morala biti bolja. Pitanje pobjednika mogli smo riješiti još u prvom poluvremenu", kazao je Odović i dodao:

"Pored borbe za vrh tabele, cilj i opredijeljenost kluba je proizvodnja mladih i kvalitetnih igrača i njihova afirmacija. Upravo zbog toga sam u utakmici sa timom iz Istočnog Sarajeva priliku ukazao Dejanu Uzelcu i Dženisu Beganoviću."

Tokom reprezentativne pauze Odović će raditi i na psihološkom planu, jer smatra da su u prevelikoj želji njegovi puleni pravili bespotrebne greške.

"Bili smo pod malim pritiskom i nastojaćemo u narednim utakmicama biti opušteniji. Želimo nova tri boda i u meču sa Zrinjskim", zaključio je Odović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije