Fudbal

Slavija s kombinovanim timom protiv Borca: Čuvaju se za finiš

Slavija s kombinovanim timom protiv Borca: Čuvaju se za finiš
Slavija s kombinovanim timom protiv Borca: Čuvaju se za finiš

Slavija, Sloboda ili GOŠK, pa čak možda i Leotar, uz ranije otpisanu Kozaru, najozbiljniji su kandidati za ispadanje iz Premijer lige BiH.

Odluka će biti donesena u posljednja dva kola, koja su na rasporedu u subotu i iduće srijede. Vlado Čapljić, trener tima iz Istočnog Sarajeva, ističe da je optimista, jer njegov tim i pored nezavidne pozicije ima priliku sam odlučivati o svojoj sudbini. Otežavajuća je, međutim, okolnost što u posljednja dva kola mora kombinovati u ekipi. Pravo nastupa u Banjaluci protiv Borca u subotu zbog neparnih žutih kartona nemaju Ognjen Todorović i prvi golman Ratko Dujković, dok još nekoliko igrača ima parne kartone i treba da se čuvaju za posljednje kolo i važan meč protiv Slobode u Istočnom Sarajevu.

"Moramo praviti određene rokade i vjerovatno će u subotu priliku dobiti i neki igrači koji su dosad imali nešto manju minutažu. Nama je utakmica protiv Borca bitna, ali činjenica je da najveću pažnju treba posvetiti Slobodi. Zato moramo neke igrače odmarati, što naravno nikako ne znači da u grad na Vrbasu putujemo s bijelom zastavom. Učinićemo sve da ostavimo što bolji utisak i postignemo odgovarajući rezultat", rekao je Čapljić.

Slaviji bi u subotu protiv Borca sve osim poraza bio veliki vjetar u leđa u nastojanju da izbori opstanak, ali Čapljić je svjestan da to neće biti lako, jer su i domaćini pod imperativom pobjede kako bi osigurali izlazak u Evropu.

"Nismo u sjajnoj situaciji, ali moglo je biti i gore. Dobro je što imamo sve konce u svojim rukama, od nas sve zavisi, a vidjećemo kako ćemo uspjeti sve okončati. Na primjer, s jednim bodom protiv Borca, protiv Slobode bi nam odgovarao bilo kakav trijumf. U slučaju da se iz Banjaluke vratimo poraženi moraćemo pobijediti Slobodu s minimalno dva razlike", rekao je Čapljić i dodao:

"To što su Banjalučani pod imperativom donekle može biti i dobro za nas. Pokušaćemo iskoristiti određeni pritisak pod kojim će oni sigurno biti, jer izlazak na međunarodnu scenu žele osigurati kući, a ne u zadnjem kolu protiv Sarajeva."

Strateg Slavije ističe da ga je iznenadio poraz GOŠK-a od Slobode u prethodnom kolu.

"Iskreno, očekivao sam drugačiji rasplet. Ovako se situacija dodatno zakomplikovala. Ispalo je onako kako sam predviđao kada sam došao, a to je da nas očekuje izuzetno zanimljiva završnica. Šteta je što u nekim ranijim utakmicama nismo uspjeli povoljnije po nas riješiti situaciju i olakšati sebi put, ali šta je tu je. U svakom slučaju predati se nećemo sigurno", zaključio je Čapljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije