Fudbal

Slavija uz dva penala do tri boda nad Zvijezdom

Slavija uz dva penala do tri boda nad Zvijezdom
Slavija uz dva penala do tri boda nad Zvijezdom

Za fudbalere Slavije svaka utakmica do kraja sezone je finalna. Takva je bila i protiv Zvijezde u 28. kolu Premijer lige, koju su izabranici Vlade Čapljića okončali u svoju korist.

Rasterećena Zvijezda gostovala je u Lukavici i poprilično dobro izgledala tokom čitavog susreta. Već u trećoj minuti Kovačević je mogao dovesti Slavju u vodstvo, ali je ovaj promašio. Domaći su se radovali u 21. minuti.

Karamatić je bio siguran realizator najstrože kazne. Zvijezda se otvorila, a Dujković je spašavao svoj gol u 33. minuti poslije udarca Pandže. Ipak, do dolaska na odmor još jedan gol u mreži gostiju iz Gradačca.

Todorović je izveo korner, Rašević glavom poslao povratnu, a Rusmir Jusić nes(p)retno loptu zakucao u vlstitu mrežu. Gosti bolji na otvaranju drugog dijela te u 67. minuti stižu do pogotka. Kapiten Hamzić je pogodio sa 23 metar iz slobodnog udarca.

Nedugo nakon toga sve je bilo riješeno. Moranjkić je oborio Vidića u svom šesnaestercu, te je ponovo dosuđen jedanaesterac za domaće. Opet je Karamatić bio siguran.

Slaviji ne odgovara pobjeda Slobode u Gabeli, a upravo GOŠK je sada u najtežoj situaciji. U sljedećem kolu u Lukavicu dolazi upravo tuzlanski sastav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije