Fudbal

Slaviša Božičić: Čeliku respekt, ali ne i strah

Slaviša Božičić: Čeliku respekt, ali ne i strah
Slaviša Božičić: Čeliku respekt, ali ne i strah

Treću godinu zaredom fudbaleri Borca igraju međunarodnu scenu i čini se da su sada najbliži prolasku u narednu rundu takmičenja jer za protivnika u 1. kolu kvalifikacija za Evropsku ligu imaju nikšićki Čelik.

Bez obzira što se radi o relativno nepoznatom rivalu, Slaviša Božičić, trener Banjalučana, ističe da protivnika treba shvatiti ozbiljno.

"Poznajem ekipu Čelika koja je sastavljena od iskusnih igrača koji iza sebe imaju zavidnu karijeru. Poštujem ih i moramo ozbiljno da pristupimo ovom dvomeču. Kada kažem da ih poštujemo, to ne znači da ih se bojimo, jer nemamo razloga za to. Borac je veliki klub, ali ne smije nikoga unaprijed otpisati", rekao je Božičić.

NN: Kakve su ambicije kluba u kvalifikacijama za Evropsku ligu?

BOŽIČIĆ: Bio bi veliki pomak plasirati se u narednu rundu takmičenja i sigurno je da ćemo dati sve od sebe da to i ostvarimo. Favoriti smo u ovom dvomeču, ali to moramo da pokažemo već u prvom meču u Banjaluci.

NN: Da li razmišljate o narednom protivniku, Metalurgu iz Donjecka?

BOŽIČIĆ: Naravno da ne. Za mene je svaki naredni meč najbitniji. Moramo da budemo skoncentrisani na Čelik i tek ukoliko ostvarimo plasman u 2. kolo kvalifikacija možemo da pričamo o Ukrajincima.

NN: Koliko ste zadovoljni igračkim kadrom kojim raspolažete?

BOŽIČIĆ: Veoma sam zadovoljan. Pogodili smo sa pojačanjima i veoma mi je drago što su se veoma brzo prilagodili novoj sredini i što su ih starosjedioci prihvatili. Ostaje sada da se dobro uigramo i spremni dočekamo narednu sezonu.

NN: Za sada se realizacija pokazala kao jedini problem na pripremama u Sloveniji?

BOŽIČIĆ: To je sasvim normalno u ovoj fazi priprema ne samo kod nas, nego i kod sve ijedne ekipe. Noge su u ovom trenutku teške i očekujem da će realizacija doći na svoje mjesto kada igrači dođu do svježine. Bitno je da stvaramo šanse i mogu da kažem da sam veoma zadovoljan prikazanom igrom protiv Slaven Belupa i Brašova.

NN: Može li Borac ove godine da se bori za trofeje?

BOŽIČIĆ: Kao što sam rekao, Borac je veliki klub i uvijek moramo da se borimo za trofeje. Međutim, nismo jedini u prvenstvu i sigurno je da nas očekuje veoma zanimljiva trka sa Sarajevom, Željezničarom, Širokim Brijegom... Idemo na trofeje i pružićemo maksimum da obradujemo Banjaluku.

Bek i napadač

NN: Prelazni rok još nije gotov. Da li će biti još pojačanja?

BOŽIČIĆ: Kao što sam rekao do sada smo angažovali nekoliko veoma dobrih igrača i veoma sam zadovoljan. Međutim, ostalo nam je da riješimo još angažovanje novajlija na poziciji lijevog beka i napadača. Beka ćemo uskoro da angažujemo, dok ćemo za napadača da sačekamo razvoj situacije vezane za Nemanju Bilbiju u Vojvodini.

Španija favorit

NN: Kome dajete prednost u finalu EP-a?

BOŽIČIĆ: Očekivao sam Španiju i Njemačku u finalu, ali Italija je iznenadila. Iako se radi o iskusnoj ekipi koja zna šta hoće, prednost dajem Špancima. Očekuje nas veoma zanimljiv meč između ekipa koje su pokazale najviše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije