Fudbal

Sloboda optimistično dočekuje Zrinjski

Sloboda optimistično dočekuje Zrinjski
Foto: Ilustracija | Sloboda optimistično dočekuje Zrinjski

U nedjelju, 20. augusta na Stadionu Tušanj, igrači FK „Sloboda„ doćekaće aktuelnog prvaka HŠK „Zrinjski“ Mostar i odigraće utakmicu 5. kola BHT Premijer lige BiH.

Tuzlaci su prošle sedmice pobjedili fudbalere „Viteza“ u gostujućoj utakmici u istoimenom gradu te konačno pokrenuli se sa mrtve tačke jer gol iz Viteza bio je jako bitan za ekipu koja je stagnirala. Novi susret bit će novi izazov.

"Uvažavajući sarajevske ligaše i uzimajući u obzir sve dosadašnje susrete, bit ću slobodan da kažem da nama u nedjelju slijedi jedan derbi. Kada dolazi dvostruki prvak moramo imati dozu respekta i to je sasvim normalno, ali ću odmah reći da mi na toj utakmici želimo da se pitamo.“, kazao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba crveno crnih na danađnjoj press konferenciji za novinare.

Tuzlaci i Mostarci su zadnje dvije utakmice igrali neriješeno. S obzirom d aje „ Zrinjski“ dvostruki prvak, to nosi otežavajuću okolnost za „Slobodu“.

"Duži period „Sloboda“ nema pobjede protiv „Zrinjskog“ i to postaje otežavajući faktor, ali sam potpuno ubijeđen da su igrači svjesni da smo sad stali čvrsto na noge i da bi bilo idelano za nas da upravo protiv dvostrukog pravaka naše lige trijumfujemo. Mi to sigurno možemo jer ova ekipa ima kvalitet. „- izjavio je Jagodić i dodao da ekipa nije kompletna  jer neće moći računati na Krpića zbog suspenzije, Zukića, Husića i Đurđilovića zbog povreda, te Lazevskog zbog smrtnog slučaja u porodici.

Međutim, Jagodić je optimističan da , ipak, nastupa sa jakom ekipom.

Svakako vjetar u leđa, fudbaleri „Slobode“ dobili su nakon pobjede u Vitezu i boda na Krupi.

"Mislim da smo se vratili na jedan pravi kolosijek, a utakmica sa „Zrinjskim“ dolazi možda u najboljem momentu. Možda bi nam više odgovaralo da je slabiji protivnik, ali mi znamo koje su naše mogućnosti i kvalitete. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe u nedjelju i pokušati trijumfovati i osvojiti tri boda.“, rekao je novinarima danas fudbaler Amer Osmanagić.

Utakmica između „ Slobode“ i „ Zrinjskog“ igra se u nedelju u 20.00 sati na Gradskom stadionu „ Tušanj“ u Tuzli.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije