Fudbal

Snimak otkriva ko je udario sudiju, Bufon neopravdano isključen

Snimak otkriva ko je udario sudiju, Bufon neopravdano isključen
Foto: Printscreen Twitter | Snimak otkriva ko je udario sudiju, Bufon neopravdano isključen

Novi ugao gledanja situaciju s kraja revanša četvrtfinala Lige šampiona između Reala i Juventusa otkriva da je Majkl Oliver crveni karton dodijelio opravdano, ali pogrešnom igraču.

Daglas Kosta, a ne Đanluiđi Bufon, trebao je biti isključen zbog fizičkog nasilja prema sudiji tokom žestokih protesta igrača Juventusa.

Oni se nikako nisu mogli pomiriti s tim što je engleski arbitar u nadoknadi, pri rezultatu 3:0 za Juventus, dosudio penal za Real nakon što je Benatia pred golom gurnuo Vaskeza. Jasno je i zašto, senzacionalnim rezultatom u Madridu poništili su Realov trijumf istim rezultatom u Torinu, a onda, po isteku regularnog vremena, njihovom protivniku "poklonjen" je penal. Iz kojeg Real ima najveću priliku pobjedu Juventusa učiniti pirovom, a umjesto u produžetke, Real ide u polufinale.

Zato su Juventusovi igrači okružili sudiju uvjeravajući ga da nije penal, a najenergičniji bio je golman.

Na snimku koju prilažemo obratite pažnju na to kako sudija ne poseže za crvenim kartonom, iako se igrači Juventusa deru na njega, sva dok ga s lijeve strane podmuklo u rebra udari Daglas Kosta.

Iako je Oliver bio usred gužve i okružen neprijateljski nastrojenim igračima, dakle pripremljen na neugodnosti, nije očekivao ovako jak fizički napad i nakon udarca u jedno od najosjetljivijih mjesta zateturao je.

S obzirom na to da je udarac došao s iste strane kao i najglasniji u protestima Bufon, engleski sudija okrenuo se prema tamo da vidi ko ga je opalio. Ali Brazilac je iskoristio svoju malu visinu u odnosu na saigrače pa je ostao neprimijećen, odnosno pobjegao je iz kadra.

Oliver je dakle vidio samo kako se Bufon nadvio iznad njega urlajući, pa mu je pokazao crveni karton i zbog "udaranja".

Naravno, Bufon je žestoko protestovao sudiji i unosio mu se u lice, ali zbog toga sigurno nije isključen. Uostalom, to su radila barem još trojica igrača Juventusa, pa nisu dobili crveni karton.

Obratite pažnju na to kako sudija ne poseže za crvenim kartonom, iako se igrači Juventusa deru na njega, sva dok ga s lijeve strane podmuklo u rebra udari Daglas Kosta.

Očigledno je njegov udarac u rebra pripisao Bufonu.

(index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije