Fudbal

Spalleti: Džeko bi saigračima trebao platiti večeru

Spalleti: Džeko bi saigračima trebao platiti večeru
Spalleti: Džeko bi saigračima trebao platiti večeru

SARAJEVO - Fudbaleri Rome u petak uveče ostvarili su važnu pobjedu od 3:1 na gostovanju kod Carpija, a ono što najviše raduje navijače popularne "vučice" je go koji je postigao bh. reprezentativac Edin Džeko nakon 709 minuta.

Ni trener Luciano Spalleti nije krio zadovoljstvo zbog osvojena tri boda i gola Džeke, ali mu je poručio da bi trebao platiti večeru saigračima.

Roma je odigrala očajno prvo poluvrijeme koje je završeno bez golova, da bi u nastavku uslijedio fudbalski spektakl. Gosti su poveli golom Lucasa Dignea u 56. minuti, ali je Carpi izjednačio samo pet minuta kasnije preko Kevina Lasagne. Izgledalo je kao da će to biti još jedna od onih utakmica u kojima Roma ne može slomiti protivnika. Ali, onda je Mohamed Salah u 84. minuti sjajno prošao po desnoj strani, stigao do peterca, a onda uposlio Edina Džeku kojem sa dva-tri metra nije bilo teško da pogodi za 2:1. Tačku na i stavio je upravo Salah minutu kasnije golom za konačnih 3:1.

"Bio je ovo veliki test karaktera naše ekipe. Igrači su bili u utakmici svih 90 minuta i pokazali dosta kvaliteta. Kada je Carpi izjednačio vidjelo se da je u njih ušao strah, ali to je kratko trajalo. Brzo su se oporavili i znali su šta treba da rade. Posebno mi je drago što nisu promijenili stav, sada mogu biti mirniji"“, rekao je Spalleti, a potom na pitanje novinara prokomentarisao partiju Džeke:

"Ekipa ga je pratila bolje nego ranije. On je došao iz Engleske gdje je navikao da igra u formaciji 4-4-2 i da uz sebe u napadu ima još jednog saigrača. Nije lako naviknuti se na takvu promjenu. Jake ekipe poput Napolija, Juventusa, Fiorentine bez problema se transformišu iz jednog modela u drugi. Ponekad ne da loptu svojim saigračima na vrijeme i dosta smo se šalili na njegov račun. Međutim, protiv Carpija je napravio savršenu asistenciju za Džeku, koji mora platiti večeru ekipi."

Kapiten reprezentacije BiH u Romu je stigao prošlog ljeta iz Manchester Cityja. Do sada je odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima i postigao šest golova. U Serie A pogodio je četiri puta. Zanimljivo posljednji prvenstveni go prije sinoćnjeg Carpiju dao j prije 166 dana, 21. novembra 2015. u gostujućem remiju 2:2 kod Bologne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije