Fudbal

Španija kreće u odbranu titule protiv Češke

Španija kreće u odbranu titule protiv Češke
Španija kreće u odbranu titule protiv Češke

Šampion Evrope u Tuluzu počinje misiju, koja će biti teža nego bilo šta do sada - da odbrani titulu. Prva prepreka na tom putu je reprezentacija Češke. Utakmica počinje u 15 časova.

Španija je 2008. godine osvojila titulu prvaka Evrope, četiri godine kasnije potvrdila da je najbolji tim na "starom kontinentu". Ove godine želi da treći put zaredom podigne trofej, to neće biti nimalo lako.

Igrački kadar Visentea Del Boskea je umnogome promijenjen, ali je ideja ostala ista. Užasna epizoda "furije" na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, prije dvije godine, svakako obavezuje Španiju da se iznova dokaže, ali i pokazuje svim protivnicima da imaju svoju šansu.

"Osvajanje trećeg kontinentalnog šampionata u nizu bio bi jedinstven osjećaj, ali nismo favoriti. Poraz od Gruzije je to potvrdio, desio se kiks koji je pokazao da su Francuska i Njemačka bolje u ovom trenutku. Međutim, nismo bili favoriti ni na Evru 2008. godine, ni dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu, ali smo pokazali da smo veliki tim", rekao je nedavno Đerar Pike.

Baš taj poraz od Gruzije (1:0), u posljednjoj provjeri pred Evropsko prvenstvo, daje nadu Češkoj pred njihov duel u Tuluzu.

Prije četiri godine, Česi su dogurali do četvrtfinala uprkos porazu od Rusije (4:1) na startu takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije