Fudbal

Srbi izabrali bazu za SP u Rusiji

Srbi izabrali bazu za SP u Rusiji
Foto: FSS | Srbi izabrali bazu za SP u Rusiji

Ni Moskva, ni Rostov, već Kalinjingrad! Fudbalska reprezentacija Srbije izabrala je bazu u kojoj će boraviti tokom prvom dijela Mundijala u Rusiji sljedeće godine kada će odigrati tri meča u grupi E sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

Delegacija srpske kuće fudbala, koja je u dva navrata boravila u Rusiji, danas je donijela konačnu odluku da boravi u mjestu Svetlogorsk koje se nalazi na pola sata vožnje od aerodroma Hrabrovo u Kalinjingradu i udaljeno je 25 minuta vožnje od centra grada a u kojem će imati vrhunske uslove za treninge i smještaj tokom najmanje dvije nedjelje boravka u Rusiji.

- Mjesto je mirno, veoma lijepo, omogućava nam prijatan boravak za pripreme za sva tri meča u grupi. Uvjereni smo da će igrači imati odlične uslove za rad i odmor, odnosno da će biti zadovoljni uslovima za boravak u Rusiji - kaže sportski diretor FSS Goran Bunjevčević.

Zanimljivo je da će upravo u Kalinjingradu na gradskom stadionu koji se još gradi "orlovi" odigrati meč 2. kola protiv Švajcarske 22. juna od 20 časova po lokalnom vremenu.

Domaćin je za ekspediciju Srbije obezbijedio smještaj u hotelu Falke rezort koji podsjeća na zamak i nalazi se na 400 metara od obale mora, na blagom uzvišenju iznad grada.

- Na dva minuta od hotela nalazi se teren na kome će reprezentacija trenirati i on je u odličnom stanju. Izborom mjesta, hotela i terena mislim da je FSS omogućio igračima zaista sjajne uslove tokom učešća i boravka na Mundijalu - dodao je Bunjevčević.

U ovom trenutku se još izvode sitniji građevinski radovi na terenu trening centra Baltija, grade se svlačionice, ali najkasnije do marta sve će biti urađeno po FIFA standardima, sa prirodnom travom, salom za pres konferenciju, tribinom koja prima 500 ljudi, i reflektorima.

(Večernje novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije