Fudbal

Srbin nudi bubreg bivšem hrvatskom reprezentativcu

Srbin nudi bubreg bivšem hrvatskom reprezentativcu
Srbin nudi bubreg bivšem hrvatskom reprezentativcu

Bivšem reprezentativacu Hrvatske Ivanu Klasniću hitno je potrebna transplatacija bubrega, a njegova potresna priča motivisala je jednog Srbina da mu ponudi svoj!

Fudbaler, koji je već dva puta bio operisan nakon što su mu organ donirali i majka i otac, nalazi se u životnoj opasnosti, i tri puta nedjeljno ide na dijalizu u Hamburgu.

Nakon što se njegova potresna priča pročula, Branko Petković (58) iz Krupnja ponudio je svoj bubreg Klasniću.

– Imam 58 godina i rad sam da dam bubreg Hrvatu Ivanu Klasniću ako prođem na pregledima. Znam ko je Klasnić, znam da je igrao u Njemačkoj i Engleskoj, da je bio reprezentativac Hrvatske. Meni uopšte nije bitno da li je on Hrvat, Srbin, musliman, Turčin… Bitno je da je čovjek, a humanost je najvažnija. Hrvati su nam mnogo toga lošeg uradili, pa i ovdje u Podrinju, ali to mi uopće nije bitno sada. Najvažnije je ko je kakav čovjek – rekao je Petković za “Informer”.

On neće moći da otputuje u Njemačku na preglede, jer nema pasoš.

– Finansije me ne zanimaju, samo humanost. Sad sam na birou, ostalo mi je još godinu dana do penzije. Fudbal me uvijek interesovao, dugo sam bio trener Rađevca iz Krupnja. Možda će i meni sutra nešto zatrebati, sad mi ništa ne fali. Ako Ivan bude imao potrebu da me zove, lako će me naći – kaže Petković, i sam nekada fudbaler.

(informer)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije