Fudbal

Stevanović u Sevilji za 1,5 miliona evra

Stevanović u Sevilji za 1,5 miliona evra
Stevanović u Sevilji za 1,5 miliona evra

Mladi reprezentativac BiH Miroslav Stevanović novi je član Sevilje. Vezista Vojvodine danas je obavio medicinske preglede, a zvanično predstavljanje u timu iz Andaluzije biće upriličeno danas. O visini transfera još se nagađa, a procjena je da će Vojvodina zaraditi oko 1,5 miliona evra.

Vijest o transferu Stevanovića u redove jednog od najboljih španskih klubova obradovala je i selektora reprezentacije BiH Safeta Sušića.

"Razgovarao sam sa našim kapitenom Spahićem, koji tvrdi da bi Stevanović odmah trebalo da dobije mjesto u prvom sastavu. To je mi je drago čuti, mada ako bude i rezerva jedno vrijeme, to ne treba shvatati tragično, jer on je mlad fudbaler i ne treba očekivati čudo preko noći i da bude odmah standardan", rekao je Sušić i dodao:

"Bitno je da Stevanović bude blizu prvog tima, jer neće biti jednostavno opravdati sva očekivanja. Međutim, očito je da su ljudi iz Sevilje prepoznali ono što su već godinama znali selektori svih selekcija BiH, jer je prošao sve uzraste, a sada će nastupati u jednoj od najjačih liga Evrope".

Spekuliše se da bi Stevanović mogao zauzeti mjesto Jesusa Navasa. Međutim, selektor BiH ne misli da je desna strana jedina na koju konkuriše bh. reprezentativac.

Razgovarao sam sa našim kapitenom Spahićem, koji tvrdi da bi Stevanović odmah trebalo da dobije mjesto u prvom sastavu, rekao Sušić

"To jeste njegova prirodana pozicija, ali u dresu reprezentacije BiH, recimo protiv Alžira, pokazao je da može igrati i na drugoj strani. On je jednostavno izvrstan fudbaler i da sutra igramo protiv Grka, on bi bio u prvih 11 sigurno", tvrdi Sušić.

Popularni Pape na slikovit način objasnio je još jedan značaj Stevanovićevog prelaska iz Vojvodine u Sevilju.

"To nas čini još jačima. I ja, kada ne poznajem neku ekipu dovoljno, prvo što gledam su klubovi u kojima njihovi fudbaleri nastupaju. Kada su to Sevilja, Mančester Siti ili klubovi iz Njemačke, recimo, to sigurno izaziva jednu dozu strahopoštovanja", tvrdi Sušić.

Stevanović je karijeru počeo u Drini iz Zvornika, a igrao je još za Palić i banjalučki Borac. Prošao je sve reprezentativne selekcije BiH, a za A tim je odigrao pet utakmica. Odigrao je 69 utakmica i postigao 12 golova u Jelen Superligi od 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije