Fudbal

Stiže Di Marija u Mančester junajted za 125 miliona evra

Stiže Di Marija u Mančester junajted za 125 miliona evra
Stiže Di Marija u Mančester junajted za 125 miliona evra

Iako je Mančester junajted igrao sjajno na turneji po SAD, već prvo kolo Premijer lige pokazalo je slabosti "crvenih đavola" pa su u klubu spremni da odriješe kesu kako bi doveli pojačanja. Želja je Anhel di Marija, čiji transfer s platom bi koštao 125 miliona evra.

Junajted je na "Old Trafordu" poražen 1:2 od Svonsija, što je prvi domaći poraz na otvaranju prvenstva od 1972. godine i upravo ovaj neuspjeh bio je dovoljan da se u klubu upali alarm za uzbunu. Poraz je trgnuo i Luja van Gala, menadžera Junajteda, koji je postao svjestan da su ekipi potrebna pojačanja i od čelnika kluba tražio je kupovinu veziste Real Madrida i reprezentacije Argentine.

Odustajanje PSŽ-a iz trke za Di Marijom otvorilo je vrata njegovog prelaska na Ostrvo i sada je na potezu Junajted. Navodno bi za transfer čelnicima "kraljevskog kluba" ponudili 62.500.000 evra, dok bi ostatak od 125.000.000 otišao za petogodišnji ugovor vezisti, koji bi sedmično zarađivao 250.000 evra. Di Marija bi se tako našao u grupi najplaćenijih fudbalera Junajteda, među kojima su Vejn Runi i Robin van Persi, koji zarađuju pomenutih 250.000 evra nedjeljno.

Da bi i u Realu pristali da prodaju jednu od zvijezda ekipe govori i to da Karlo Anćeloti, trener "kraljevskog kluba", više računa na Kristijana Ronalda, Gereta Bejla i Hamesa Rodrigeza, pa bi Di Marija u slučaju da želi veću minutažu u sezoni pred nama morao da promijeni sredinu. Argentinac je ujedno tražio i povećanje plate od čelnika aktuelnog prvaka Evrope, ali je dobio odbijenicu.

Naredni dani će pokazati da li će Argentinac zadužiti opremu "crvenih đavola", koji su trenutno jedina opcija pošto nema više zainteresovanih klubova. On skoro sigurno neće biti jedini igrač kojeg će Junajted pokušati da dovede, a u ovom prelaznom roku su pominjana imena Matsa Humelsa i Artura Vidala, koji su trenutno nemoguća misija jer Borusija Dortmund, odnosno Juventus, ne žele da puste pomenute igrače. Kao želje se pominju Dalej Blind iz Ajaksa i Markos Rojo iz Sportinga iz Lisabona.

"Znam u kojoj smo poziciji, potrebni su nam bolji igrači, ali neću vama da kažem koliko", rekao je Van Gal nakon poraza na debiju u Premijer ligi, koji je zaključio:

"Znamo da je ovo samo jedna među mnogim utakmicama, ne može se odmah postati šampion, već u maju."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije