Fudbal

Stiže bordo proljeće

Stiže bordo proljeće
Stiže bordo proljeće

Imamo dobre igrače, trenera, uslove za rad, solidan raspored i sasvim je opravdano priželjkivati "bordo" fudbalsko proljeće, smatra i najavljuje Bojan Puzigaća, prvotimac Sarajeva.

Tim sa "Koševa" mnogi smatraju glavnim favoritom za osvajanje šampionske titule. Iskusni lijevi bek priznaje da ta spoznaja nosi određenu dozu pritiska, s kojom se ipak moraju znati nositi.

"Svjesni smo da igramo u Sarajevu, velikom klubu, praćenom armijom navijača i normalno je da nas svi vide kao favorite. Jednostavno moramo znati podnijeti taj pritisak i siguran sam da svi imamo dovoljno pameti i iskustva da ostvarimo visoke ambicije i ciljeve", istakao je Puzigaća.

Zna da neće biti lako, ali žele lijepu jesenju priču nastaviti.

"Mi smo jednu vrstu dominacije već pokazali u minulih godinu dana. Osvojili smo Kup BiH, zatim u Evropi eliminisali dva od nas puno jača i skuplja tima, a suprotstavili smo se i moćnoj Borusiji Menhengladbah. Jesen smo završili na drugom mjestu i sad samo treba napraviti kvalitetnu pripremu za još bolji nastavak te priče ovog proljeća", ističe Puzigaća.

A najbolji način za postavljanje dobrog temelja pred ligaške mečeve su i dobri rezultati u pripremnim susretima. Sarajevo do sada nije odigralo nijedan test meč, s obzirom na to da se trener Meho Kodro prvi dio brušenja forme u Čitluku odlučio posvetiti podizanju fizičke spreme.

"Prijateljske utakmice očekuju nas narednog mjeseca tokom boravka u Antaliji. Vrlo je važno da već te susrete shvatimo ozbiljno i izgradimo pobjednički mentalitet, smatra nekadašlji fudbaler Borca, Čelika i Krakovije.

Jesenji vicešampioni u subotu su završili prvi dio priprema u Čitluku. Bilo je planirano da dio do polaska u Tursku odrade u svom gradu.

"Zbog snijega i hladnoće odlučili smo produžiti boravak u Hercegovini. Dio ekipe je u nedjelju, nakratko, otišao u Sarajevo, a nas desetak je ostalo u Čitluku. Već od ponedjeljka nastavljamo sa treninzima. Više smo radili na kondiciji, jer nas ni u Čitluku nije poslužilo vrijeme, ali raduje nas da će biti sunčano tokom predstojeće sedmice", zaključio je Puzigaća.

Stručni štab nema većih problema sa zdravstvenim biltenom igrača. Zbog manjih prehlada i lakših bolova nekoliko njih bilo je pošteđeno jednog do dva treninga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije