Fudbal

Stojković stigao u Humsku: Partizan kao porodica, odužiću se na terenu

Stojković stigao u Humsku: Partizan kao porodica, odužiću se na terenu
Foto: Ilustracija | Stojković stigao u Humsku: Partizan kao porodica, odužiću se na terenu

Prvi golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković vratio se danas u Partizan poslije tri i po godine i na zvaničnoj promociji u Humskoj poručio da se osjeća kao da nikad nije ni odlazio.

Stojković među crno-bijele stiže na jednogodišnju pozajmicu iz engleskog drugoligaša Notingem Foresta, a sljedećeg ljeta postaće slobodan igrač.

"Drago mi je da sam ovdje gdje su me svi željeli, da se osjećam kao član porodice. Probaću da se odužim igrama na terenu", rekao je Stojković na promociji ma stadionu u Humskoj.

On je dodao da nijednog trenutka nije razmišljao kada je uslijedio poziv Partizana.

"Ne postoji druga opcija za mene, želja kluba i navijača je bila velika i prihvatio sam. Kako znam i umijem, na meni je da budem u formi", rekao je golman sa 73 nastupa za A tim Srbije.

Prema njegovim riječima veoma dobro poznaje sadašnji igrački kadar Partizana i trenera Miroslava Ðukića.

"Trenirao sam nekoliko puta kod Marka Nikolića. Osjećam se kao da nisam ni odlazio, što se tiče atmosfere. Tu je trener Ðukić sa kojim sam sarađivao u mladoj, olimpijskoj i A reprezentaciji Srbije, poznajemo se jako dobro".

Stojković sada sa mnogo manje pompe dolazi u Partizan, za razliku od 2010. kada je takav potez izazvao gnjev navijača Crvene zvezde, gdje je prošao sve mlađe kategorije i debitovao na velikoj sceni.

"Bio sam mlad, a sada samo izgledam tako (smijeh). Tada je bilo bombastično, da se sad ne vraćam na surove teme.. Bilo je sufliranja prijatelja, neprijatelja, zašto sada da rušiš sve... Tu sam prvi da se puca po meni ako slučajno krene loše".

Stojković, koji je branio tri i po sezone za Partizan, nije mogao da odgovori da li će braniti protiv Videotona za plasman u grupnu fazu u Ligu Evrope.

"Bitnije je da se prođe Videoton kako znamo i umijemo. Da li ću da branim nije pitanje za mene, već za trenera", rekao je Stojković osvrnuvši se da će protiv crno-bijelih biti nekadašnji saigrači Marko Šćepović, Danko Lazović i trener Marko Nikolić.

"Znamo Šćepovića i koliko veliki je navijač Partizana, ali i šta mu se sve dešavalo. Ne znam da li će doći do "osvete", sve je to fudbal, tu je i Nikolić , Lazović... Igraćemo protiv poznatih lica", zaključio je Stojković, koji će kao i prilikom prethodnog boravka nositi dres sa brojem 88.

Sportski direktor Ivica Iliev izrazio je zadovoljstvo i ponos zbog povratka Stojkovića.

"Imao sam tu čast da budem saigrač kada smo igrali u Ligu šampiona. Učinili smo sve da bude sa nama da nam pomogne da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope. Imamo veliku vjeru da ispunimo zajedničke ciljeve", naveo je Iliev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije