Fudbal

Suarez najskuplji igrač ovog ljeta

Suarez najskuplji igrač ovog ljeta
Suarez najskuplji igrač ovog ljeta

Ljetni prelazni rok se bliži kraju, a kako stvari stoje oni najveći transferi već su realizovani. Barselona, Real Madrid, Mančester junajted, PSŽ, Mančester Siti i drugi velikani trošili su pozamašne svote novca kako bi renovirali ili dodatno ojačali ekipe.

I prije prelaznog roka moglo se očekivati da će ovi klubovi realizovati najskuplje transfere pa se tako na prvom mjestu nalazi prelazak ofanzivca Liverpula Luisa Suareza. Urugvajac iza sebe ima sjajnu sezonu u Premijer ligi, kada je postigao 31 pogodak na 33 utakmice, i to je bila preporuka za čelnike Barselone da za dolazak sjajnog napadača potroše čak 87,8 miliona evra i tako ga učine najskupljim fudbalerom ovog prelaznog roka.

Iza njega je Hames Rodrigez. Kolumbijac je poslije sjajnih partija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu privukao pažnju Real Madrida i prešao u "kraljevski klub" iz Monaka za 79,7 miliona evra. Najbolji strijelac na Mundijalu već je zatresao mrežu u dresu novog kluba i tako najavio da će biti veliko pojačanje za aktuelnog prvaka Evrope.

Treći na listi najskupljih u ovom prelaznom roku je Anhel di Marija, koji je u redove Mančester junajteda došao iz Real Madrida za 75 miliona evra i tako postao najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji ostrvskog fudbala. Nekadašnji ofanzivac Benfike imao je na stolu i ponudu PSŽ-a, ali je ipak izabrao Premijer ligu i u utorak je i zvanično potpisao ugovor sa "crvenim đavolima".

Među ofanzivcima na listi se našao i bivši štoper Čelsija David Luiz, i to na četvrtoj poziciji. Transfer Brazilca u PSŽ za 50,2 miliona evra dogovoren je prije Mundijala u Brazilu, a defanzivac nije propustio priliku ni da se na SP prikaže u dobrom svjetlu.

Top pet transfera zatvara još jedan odbrambeni igrač, a radi se o Eliakvimu Mangali, koji je iz Porta prešao u Mančester Siti za 44,2 miliona evra. Robusni defanzivac dovođen je u vezu i sa Čelsijem i Mančester junajtedom, ali su "građani" bili brži i konkretniji.

U top 10 najskupljih transfera nalazi se još prelazak Dijega Košte iz Atletiko Madrida u Čelsi za 44 miliona evra, te napadača Barselone Aleksisa Sančesa u Arsenal za 40 miliona evra. Osmo mjesto dijele Luk Šo i Sesk Fabregas. Lijevi bek je iz Sautemptona prešao u Mančester junajted, a bivši vezni fudbaler Barselone u Čelsi za 37,6 miliona evra. Devetu poziciju drži Ander Erera, koji je iz Atletik Bilbaoa za 36,4 miliona evra prešao u Mančester junajted, dok listu zatvara bivši centarfor Čelsija Romelu Lukaku, koji je za 35,1 milion evra prešao u Everton, gdje je prošle sezone igrao na pozajmici.

Prelazni rok se završava u ponoć 31. avgusta, ali je teško vjerovati da će neko sa vrha liste skinuti reprezentativca Urugvaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije