Fudbal

Sudar titana

Sudar titana
Sudar titana

Fudbalski svijet u srijedu (20.45) će biti svjedok prvog od dva sudara titana, prvog meča Real Madrida i Bajerna u polufinalu Lige šampiona, u koji oba kluba zajedno unose čak 14 titula prvaka Evrope.

Ovaj duel svakako bi mogao da se nazove finale prije finala jer Bajern brani titulu, dok Real poslije tri uzastopna polufinala konačno želi da napravi korak više i dođe do jubilarne 10. krune. I ne samo to, ekipu Bajerna sa klupe predvodi Pep Gvardiola, koji je od 2008. do 2012. godine sa Barselonom bio prava noćna mora i nerado viđen gost na "Santijago Bernabeu".

Za razliku od "kraljevskog kluba", Bajern je u Bundes ligi već odbranio šampionski trofej, dok Madriđani kaskaju za gradskim rivalom Atletikom u finišu Primere.

"Večeras ćemo pokazati da umijemo da igramo važne utakmice, a šanse za prolaz u finale su podjednake. Siguran sam da će svaki fudbaler pružiti maksimum jer jednostavno druga opcija i ne postoji", rekao je Filip Lam, kapiten Bajerna.

Karlo Anćeloti, trener Reala, koji ima pozitivna iskustva sa Bavarcima s obzirom na to da je na putu do dva trofeja sa Milanom eliminisao Bajern, u ovom meču konačno će moći da računa na oporavljenog Kristijana Ronalda, zvanično najboljeg fudbalera svijeta.

Bajernu i Realu će ovo biti 21. okršaj u evropskim kupovima, njemački klub ima 11 pobjeda, a madridski sedam, dok je dva puta bilo neriješeno. Posljednji put ovi timovi sastali su se u sezoni 2011/12, takođe u polufinalu elitnog takmičenja kada su Bavarci prošli dalje poslije boljeg izvođenja penala.

"Za nas je sjajno što igramo sa timom kao što je Bajern i daćemo sve od sebe da odemo u finale. Gvardiola je jedan od najboljih trenera na svijetu i znamo da će biti teško. Ovo je za nas možda i najvažniji trenutak u sezoni", poručio je Anćeloti.

Posljednji put Real Madrid igrao je u finalu Lige šampiona još davne 2002. godine, kada je u borbi za trofej savladao Bajer iz Leverkuzena sa 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije