Fudbal

Šuker: Vjerujemo u nevinost Mamića

Šuker: Vjerujemo u nevinost Mamića
Šuker: Vjerujemo u nevinost Mamića

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, nakon današnje sjednice Izvršnog odbora , rekao je na konferenciji za novinare kako je na sjednici „vidio veliko jedinstvo“.

„Vidio sam veliko jedinstvo, mogu to reći u ime Izvršnog odbora. Razgovarali smo o puno tema i donijeli puno vrijednih zaključaka“, kazao je.

Šuker je istakao kako „Savez ima program po kojem će raditi“.

„Najvažniji zaključak je da do sudske odluke za naše prijatelje Zdravka Mamića i (Damira) Vrbanovića i kao osobnog prijatelja i bivšeg 'Vatrenog' Zorana (Mamića) je da su oni nevini. Pričekajmo odluku“, rekao je prvi čovjek HNS-a, piše N1.

 USKOK sumnjiči braću Mamić, koji su izvršni direktor i trener zagrebačkog Dinama, izvršnog direktora HNS-a Vrbanovića i poreznika Milana Pernara da su oštetili Dinamo za otprilike 15,5 miliona evra, a budžet Hrvatske za približno 1,6 miliona evra poreza i dažbina.

Šuker je danas rekao da o ovom pitanju „UEFA nemamo šta obavještavati jer vjerujemo da su nevini dok se ne dokaže suprotno“.

Tokom dana je Izvršni odbor HNS-a objavio saopštenje u kojem se navodi da je zauzeo stav prema pokrenutom istražnom postupku.

„Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovom kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije. Također, Izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost spomenutih visokih dužnosnika Saveza, kao i trenera GNK Dinamo Zorana Mamića“, navodi se u saopćenju i dodaje kako će HNS nastaviti „pozorno pratiti događanja vezana za istragu“.

Na pitanje novinara da li je Zdravko Mamić suspendovan, Šuker je kratko na konferenciji za novinare odgovorio: „Pročitajte saopštenje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije