Fudbal

Šuker želi podršku N/FS BiH za mjesto u UEFA

Šuker želi podršku N/FS BiH za mjesto u UEFA
Šuker želi podršku N/FS BiH za mjesto u UEFA

Ukoliko budem izabran u Izvršni odbor UEFA, moj zadatak će biti veća briga o "malim" savezima, kao što su N/FS BiH i HNS, obećao je Davor Šuker, predsjednik hrvatske kuće fudbala.

U Sarajevu je u petak razgovarao s prvim čovjekom krovne bh. fudbalske organizacije Elvedinom Begićem. Potcrtana je dugogodišnja dobra saradnja dva saveza uz očekivanja da će isto biti nastavljeno i u budućnosti.

"Zahvaljujem predsjedniku Elvedinu Begiću na gostoprimstvu. Drago mi je da sam u posjeti našim sportskim prijateljima u BiH. Nogomet je uvijek bio povod za suradnju i učvršćivanje dobrih odnosa", kazao je Šuker.

Begić je podsjetio da je sastanak u petak samo jedan u nizu održanih u minulom periodu, te je zahvalio gostu na podršci pruženoj u organizaciji putovanja "zmajeva" u Brazil.

"Izuzetno zadovoljstvo je ugostiti Davora Šukera u prostorijama N/FS BiH. Ovo je jedan od brojnih zajedničkih susreta u posljednje vrijeme. Naravno, uvijek je tema saradnja dva saveza, a nije tajna da je u određenom periodu HNS i te kako bio od pomoći N/FS BiH, pogotovo u pripremama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. To je za BiH bio prvi nastup na Mundijalu i dobro su nam došli iskustvo i upute iz Hrvatske. Naravno, i ovaj sastanak u Sarajevu protekao je u znaku razgovora u vezi sa budućom saradnjom i nekim zajedničkim projektima", rekao je Begić.

Jedan od najboljih fudbaler svih vremena izrazio je očekivanja da će se "vatreni" i "zmajevi" naći skupa i na narednom velikom takmičenju - Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016.

"Reprezentacije BiH i Hrvatske bile su na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a ja prije svega želim da budemo i u Francuskoj zajedno. Vjerujem da će se moje želje ostvariti na zadovoljstvo svih ljubitelja fudbala", kazao je Šuker.

Ipak, prvenstveni povod posjete predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Sarajevu bilo je lobiranje za podršku njegovom izboru u organe UEFA. Za protuuslugu obećao je podršku bh. kući fudbala.

"Ovdje sam i zbog osobne stvari u namjeri da dobijem potporu, odnosno glas N/FS BiH 24. marta u Beču. Jedan sam od kandidata za 12 mjesta u IO UEFA. Bilo bi mi drago da glas potpore dobijem upravo od prijatelja iz Sarajeva. Hrvatski nogometni savez, kao i NFS BiH, je iz grupe 'malih' saveza. Zato znam šta im najviše treba i ako budem izabran, sigurno ću više gledati te saveze. Naš glas je jednako vrijedan kao njemački, španjolski, engleski...", obećao je Šuker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije