Fudbal

Sušić: Džeko će opet donijeti titulu Sitiju

Sušić: Džeko će opet donijeti titulu Sitiju
Sušić: Džeko će opet donijeti titulu Sitiju

Sa dva gola u subotnjoj pobjedi Mančester Sitija protiv Evertona sa 3:2, Edin Džeko „građane“ je doveo pred vrata nove šampionskog trofeja.

Preuzeli su vrh premierligaške tabele sa 80 bodova, koliko dva kola prije kraja ima i Liverpul. Ukoliko oba tima do kraja upišu po dvije pobjede i ostanu bodovno izjednačeni, zbog boljeg međusobnog omjera, trofej će ići na „Etihad“, što će bh. internacionalcu biti druga titula u Engleskoj. Odlična forma bh. golgetera obradovala je i selektora reprezentacije BiH Safeta Sušića, koji će u ponedjeljak objaviti listu od 23 putnika na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

„Naravno da me raduje kada neki naš fudbaler igra dobro i postiže golove. Što se tiče Edina njegova forma i kvalitet su neupitni. Drago mi je da briljira u svom klubu i vjerujem da će tako kao i uvijek biti i u reprezentativnom dresu. Što se tiče njegovog izdanja sa Evertonom i golova uopšte, ispostavlja se da je će on ponovo svojim pogocima donijeti titulu Mabnčester Sitiju kao i prije nekoliko sezona. Sretan sam zbog toga, iako još uvijek nije sve odlučeno, jer u Engleskoj dva kola mogu donijeti mnoštvo preokreta“, kazao je za „Nezavisne“ Safet Sušić.

Nakon pobjede nad Evertonom „bh. dijamant“ je ustvrdio da je najteži dio posla njegov tim završio, te da imaju dovoljno iskustva i kvaliteta kako ne bi propustili ukazanu priliku.

„Do kraja sezone sve je u našim rukama. Bili smo pod velikim pritiskom u meču sa Evertonom, posebno nakon njihovog vodstva. Srećom sve je završilo kako treba i sada ćemo u preostale dvije utakmice pružiti 200 posto naših mogućnosti“, rekao je Edin Džeko.

Mančester Siti će do kraja sezone biti domaćin Ason Vili i Vest Hemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije