Fudbal

Sušić: Igraćemo napadački i u Brazilu

Sušić: Igraćemo napadački i u Brazilu
Sušić: Igraćemo napadački i u Brazilu

SARAJEVO - Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić rekao je danas da će njegova ekipa nastaviti da igra napadački i da vjeruje u plasman u drugu fazu takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Sušić je predvodio reprezentaciju BiH do prvog učešća na Svjetskom prvenstvu, pišu Vijesti.

Ekipa je postigla 30 golova u kvalifikacijama, a primila 6 u 10 utakmica.

"Moramo da igramo kao i do sada. Možda zvuči riskantno, ali mislim da bi bilo pogrešno da igramo drugačije", rekao je Sušić.

On je trenirao Kan, ali i brojne turske klubove prije nego što je preuzeo selekciju BiH 2009.

"Preuzeo sam ekipu kada sam shvatio da ima potencijala da uradi nešto veliko. I ne žalim zbog toga", rekao je bivši reprezentativac Jugoslavije, za koju je odigrao 54 utakmice i postigao 21 gol.

On u svom timu ima napadače Mančester sitija Edina Džeka i Štutgarta Vedada Ibiševića, ali i ofanzivne igrače sredine terena Miralema Pjanića iz Rome i Zvjezdana Misimovića iz kineskog Gužoua.

"Bilo bi nepravedno prema fudbalu, a prije svega prema navijačima ako bismo obuzdavali takve talentovane igrače. Igramo da postignemo više golova od naših protivnika i do sada nam se takva igra isplatila", rekao je on.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula, BiH će igrati u Grupi F sa Argentinom, Nigerijom i Iranom, a Sušić vjeruje da njegova ekipa može da se plasira u drugu fazu takmičenja.

"Argentina je najbolji tim u našoj grupi i trebalo bi da osvoji prvo mjesto. Naš cilj je da im se priključimo u drugoj fazi. Imamo realne šanse, pošto u ovom trenutku Nigerija i Iran nisu bolji od nas. Očekujem da prođemo dalje", ocijenio je Sušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije