Fudbal

Sušić pozvao Šunjića i Sesara

Sušić pozvao Šunjića i Sesara
Sušić pozvao Šunjića i Sesara

Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije BiH, objavio je spisak igrača na koje računa u prijateljskoj utakmici sa Velsom 15. augusta u Laneliju.

Biće to posljednja provjera za bh. tim pred start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Na spisku za Vels su dvojica novajlija koji će dobiti priliku, a to su mladi Toni Šunjić, stoper ukrajinske Zorije, i Ivan Sesar, defanzivni vezni Sarajeva. Za razliku od utakmica sa Brazilom i Meksimom nema nekih standardnih reprezentativaca. Tako u Laneliju neće biti Saše Papca, Senijada Ibričića, Harisa Medunjanina i Elvira Rahimića.

"Papac je veoma blizu odluke da okonča karijeru, što bi bio veliki hendikep za nas. Ibričić i Medunjanin nisu igrali za svoje klubove, a Rahimić je operisao stomačni čir. S obzirom na to da imamo problema u zadnjoj liniji, ovoga puta sam se odlučio za dvojicu mladih igrača Šunjića i Ognjena Vranješa. Želim naglasiti da svi igrači koji dobro igraju mogu biti pozvani u reprezentaciju. Na spisku je i Sesar. To je igrač kojeg odavno znam i kada sam ga god gledao igrao je dobro. Uz to, Sarajevo igra u Evropi i zaslužio je poziv", kazao je Sušić. Spisak, golmani: Asmir Begović (Stouk Siti), Ibrahim Šehić (Mersin); odbrana: Toni Šunjić (Zorija), Emir Spahić (Sevilja), Boris Pandža (Arsenal Kijev), Mensur Mujdža (Frajburg), Ognjen Vranješ (Krasnodar), Muhamed Bešić (HSV); vezni red: Ivan Sesar (Sarajevo), Senad Lulić (Lacio), Miralem Pjanić (Roma), Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva), Sejad Salihović (Hofenhajm), Adnan Zahirović (Spartak Nalčik), Damir Vrančić (Braunšvajg), Miroslav Stevanović (Vojvodina), Muamer Svraka (Željezničar); napad: Edin Džeko (Mančester Siti) i Vedad Ibišević (Štutgart).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije