Fudbal

Sušić traži pola miliona KM

Sušić traži pola miliona KM
Sušić traži pola miliona KM

SARAJEVO - Safet Sušić, bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH, rekao je da će tražiti od Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH da mu bude isplaćeno sve što mu duguju do dana raskida saradnje i platu sve dok ne nađe novi angažman, piše Anadolija.

Nakon što ga je IO N/FS BiH smijenio sa funkcije selektora 17. novembra Sušić se sastao sa ad hoc komisijom Saveza, koja je s njim trebalo da se dogovori o "džentlmenskom raskidu ugovora".

"Oni predlažu da mi plate 150.000 maraka, koliko mi u stvari faktički duguju do dana kada su me smijenili. Dao sam im korektan prijedlog i vidjet ćemo hoće li ga prihvatiti. Ukoliko to ne učine, razmatrat ću i druge mjere kako da se zaštitim i u tom slučaju naplatim novac koji mi i pripada po ugovoru", istakao je Sušić.

Otkrio je šta je predložio tročlanoj komisiji, odnosno na koji način želi se rastati nakon petogodišnje saradnje sa N/FS BiH.

"Ponudio sam im prijedlog da me plaćaju do kraja tekuće sezone, tj. da mi daju platu zaključno sa junom naredne godine, što bi bilo obeštećenje jer su me smijenili. Drugu godinu ugovora im opraštam. To je kompromis. Dakle, ne tražim sve što me sljeduje. U slučaju da nađem angažman u roku od mjesec-dva rekao sam im jasno da bih im onda oprostio i ostatak plata do kraja ove sezone, to jeste N/FS BiH bi me momentalno mogao prestati plaćati", kazao je Sušić.

S obzirom na to da je Sušićeva mjesečna plata 50.000 KM (oko 25.000 evra), prenosi Anadolija, prema njegovom prijedlogu N/FS BiH na ime obeštećenja zbog smjene trebalo bi da mu isplati 350.000 KM, plus 150.000 KM, koje mu, kako tvrde, duguju do dana smjene. To znači da od N/FS BiH potražuje pola miliona maraka, no ako bi Sušić uskoro našao novi angažman, Savez bi mogao proći daleko povoljnije, piše Anadolija.

Ovih dana se pojavila informacija da turski Galatasaraj želi da ga angažuje.

"Niko me nije zvao iz Galatasaraja i očito nisam kandidat da postanem njihov trener", istakao je Sušić.

Ibričić: Sušić nepoželjan

Bivši reprezentativac BiH Senijad Ibričić rekao je rukovodstvu Erčijespora da će, ukoliko angažuju Safeta Sušića, napustiti klub, piše Goal.com.

Čelnici turskog kluba prvo su se obratili svom fudbaleru Senijadu Ibričiću kako bi čuli njegovo mišljenje o Sušiću kao novom treneru.

"Direktor kluba me pitao o Sušiću, ali nisam imao reći ništa pohvalno. Ukoliko Pape dođe za trenera, ja ću napustiti klub u januaru", rekao je Ibričić, koji je bio na SP Brazilu, ali ga Sušić nije koristio, kao ni u pripremnim utakmicama u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije