Fudbal

Švajcarski mediji: Ivan Rakitić sa "fašisto-rokerom" Tompsonom

Švajcarski mediji: Ivan Rakitić sa "fašisto-rokerom" Tompsonom
Foto: Facebook | Švajcarski mediji: Ivan Rakitić sa "fašisto-rokerom" Tompsonom

ZAGREB - Prisustvo hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona, koji u svojim pjesmama i na nastupima veliča ustaštvo, na dočeku hrvatske reprezentacije iz Rusije, gdje su osvojili srebrnu medalju, podijelilo je hrvatsku javnost, a osudio je i švajcarski medij "20Minuten", prenio je portal net.hr.

U pisanom izadanju ovaj medij je objavio tekst u kojem osuđuje Ivana Rakitića zbog fotografije s Tompsonom, kojeg opisuju kao "fašisto-rokera".

Kontroverzni pjevač nije “vatrene” pratio samo u autobusu od aerodroma do centralnog zagrebačkog Trga bana Jelačića, već je izašao s njima i na pozornicu  I zapjevao a capella verziju svoje pjesme “Lijepa li si” koja je proteklih godina postala neslužbena himna hrvatske fudbalske reprezentacije.

Inače, Tompsonovi koncerti dosad su bili zabranjeni ili otkazani zbog javnog pritiska, između ostalih, u Holandiji, Njemačkoj, Švajcarskoj i Sloveniji, državama koje ovog izvođača opisuju kao promotora neonacizma i ustaštva.

Pamti se njegovo pjevanje koljačke pjesme “Jasenovac i Gradiška Stara”, kao i činjenica da njegov najveći hit "Bojna Čavoglave" započinje sa zabranjenim ustaškim pozdravom "za dom spremni".

 

Stigo je kralj..! jedan jedini.!!! Idemo hrvatska

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije