Fudbal

Sve spremno za spektakl - vruća atmosfera problem za Arsenal

Sve spremno za spektakl - vruća atmosfera problem za Arsenal
Foto: Ilustracija | Sve spremno za spektakl - vruća atmosfera problem za Arsenal

Spektaklu u Beogradu, u kojem Crvena zvezda danas dočekuje Arsenal u Ligi Evrope, na tribinama će prisustvovati preko 50.000 ljudi pošto su sve karte odavno rasprodate. Ljuti rival "crveno-bijelih" Partizan gostuje Skenderbegu, a ekspediciju prvaka Srbije čuvaće albanska specijalna jedinica RENEA.

Skoro 40 godina nakon epskog meča u Kupu UEFA Zvezda će ponovo odmjeriti snage sa londonskim timom. "Crveno-bijeli" su 1978. u dvomeču slavili s ukupnih 2:1. U Beogradu je bilo 1:0, a u Londonu 1:1, a svima je poznata sjajna akcija koju je u finišu meča golom krunisao Dušan Savić. Vladan Milojević, trener Zvezde, nije mnogo želio da otkriva karte pred meč, ali je poželio da pogodak gostima postigne sin legendarnog napadača Vujadin Savić.

"Nismo uvežbavali tu čuvenu akciju i ne bih da otkrivam šta smo spremili. Ako je tata dao, neka sada postigne gol sin", uz osmijeh je kazao trener Zvezde i dodao:

"Iskusna su ekipa, kada pričamo o porazima Arsenala zabeleženi su u Premijer ligi, a ona nema dodirnih tačaka. Možda rasterećenije igraju u Ligi Evrope, prvi su na tabeli grupe i favoriti su. Atmosfera će biti vruća za goste. Da li će to biti problem za Arsenal - nadam se da hoće".

Arsenal nakon 2. kola ima maksimalnih šest bodova, dok Zvezda ima dva boda manje, pa oba tima eventualnom pobjedom mogu da naprave veliki korak ka plasmanu u šesnaestinu finala. U drugom meču Grupe H BATE Borisov dočekuje Keln. Oba meča se igraju od 19 časova.

Pobjedu za ostanak u igri za plasman u šesnaestinu finala večeras će u Albaniji tražiti Partizan, koji gostuje Skenderbegu (21.05). Ova utakmica  je proglašena za meč visokog rizika i zbog toga će protokol dolaska gostujuće ekipe biti drugačiji od uobičajenog. Mediji u Srbiji pišu da će prvak Srbije sve vrijeme biti pod prismotrom albanske policije. Oba tima imaju po jedan bod iz prva dva kola. U drugom meču Grupe B u Kijevu će snage odmjeriti Dinamo i Jang Bojs.

Rijeka u Austriji

Od 17 časova: Astana - Makabi T. A. Od 19: BATE Borisov - Keln, Crvena zvezda - Arsenal, Hapoel B. Š. - FCSB, Konjaspor - Salcburg, Lugano - Plzenj, Marselj - Gimaraeš, Nica - Lacio, Ostersunds - Bilbao, Vardar - Real Sosijedad, Zulte Varegem - Vitese, Zenit - Rozenborg, Zorja - Herta. Od 21.05: Milan - AEK, Atalanta - Apolon, Austrija - Rijeka, Braga - Ludogorec, Dinamo K. - Jang Bojs, Everton - Lion, Hofenhajm - Basakšehir, Šerif - Lokomotiv, Skenderbeg - Partizan, Viljareal - Slavija Prag, Žlin - Kopenhagen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije