Fudbal

Švedska s penala slavila protiv borbene Južne Koreje

Švedska s penala slavila protiv borbene Južne Koreje
Foto: Tanjug | Švedska s penala slavila protiv borbene Južne Koreje

Fudbaleri Švedske osvojili su prve bodove na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, nakon što su savladali Južnu Koreju minimalnim rezultatom.

Pobjedu Šveđanima donio je Grankvist udarcem sa bijele tačke u 65. minutu.

Zanimljivo je da su sudije odluku o penalu donijele nakon što su iskoristile mogućnost da pogledaju snimak.

U prvom poluvremeni gledali smo poprilično loš fudbal. Od Šveđana nismo vidjeli ništa posebno u napadu, a bili su veoma disciplinovani u odbrani kada bi Korejci pokušali nešto da naprave. 

Prva prava prilika desila se dvadeset minuta od prvog zvižduka pred golom Južne Koreje. Berg se našao sam pred golmanom Čoom, ali mu je čuvar mreže sjajno odbranio.

Do kraja poluvremena bilo je nekoliko situacija u kojima su igrači i jedne i druge reprezentacije tražili penal, ali je sudija Agilar bio nepokolebljiv.

Nešto bolja igra u nastavku utakmice. Šveđani su malo bolje započeli prvo poluvrijeme i prvi zaprijetili u 49. minutu preko Forsberga koji je sa ivice kaznenog prostora raspalio po lopti, ali ju je poslao preko gola.

Samo dva minuta kasnije je uzvratila Koreja preko Čeola koji je pokušao glavom da zatrese mrežu Šveđana.

U 56. minutu nova sjajna odbrana korejskog golmana. Toivonen je pokušao glavom, ali je kao pobjednik izašao Čo.

U 64. minutu dogodila se sporna situacija oko penala. Klason je došao do lopte za "milimetar" prije Kim Min Vua koji obara Šveđanina. Sudija je odmahnuo rukom, ali je ubrzo dobio signal iz VAR sobe, nakon čega je promijenio svoju odluku. Grankvist je bio siguran i pogodio za prednost Švedske.

Južna Koreja se nije predavala u nastavku utakmice i pokušavala je da neutrališe prednost protivnika.Napadali su Korejci, ali su Šveđani kao i većem dijelu meča bili disciplinovani i čvrsti u odbrani, pa protivniku nisu dali veću priliku sve do 91. minuta. Hvang je tada šutirao glavom i za "mrvicu" bio neprecizan, te je rezultat ostao nepromijenjen do kraja meča.

Ovom utakmicom završeno je prvo kolo u grupi F, a Švedska i Meksiko dijele prvo mjesto sa po tri boda, dok su Njemačka i Južna Koreja bez bodova.

U drugom Kolu Šveđani će snage odmjeriti sa Njemačkom, dok će Južna Koreja prve bodove tražiti protiv Meksika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije