Fudbal

Svi putevi vode u Berlin

Svi putevi vode u Berlin
Svi putevi vode u Berlin

Fudbaleri Real Madrida na put ka odbrani trofeja Lige šampiona krenuće iz Grupe B, gdje će biti još Bazel, Liverpul i Ludogorec, odlučeno je žrijebom koji je odražan danas u Monaku.

Real će ove sezone imati veoma težak zadatak da odbrani trofej pošto se dosta ekipa pojačalo u ovom prelaznom roku samo s jednim ciljom - da osvoji popularni "ušati pehar". Barselona, Bajern, Mančester Siti, PSŽ samo su neke od ekipe koje su ove sezone u uskom krugu favorita za tofej u elitnom klupskom takmičenju.

S obzirom na to koliko kvalitetnih ekipe ove sezone učestvuje u Ligi šampiona, teško je odabrati "grupu smrti", ali grupe E i F možda su i dvije najkvalitetnije. U Grupi E nalaze se Bajern, Mančester Siti, neugodni CSKA i Roma s još jednim reprezentativcem BiH Miralemom Pjanićem, koja može da pomrsi račune svima. Edin Džeko i "građani" sigurno se nadaju prolasku ne smo u osminu finala jer bi novo ispadanje u grupnoj fazi bilo veliko razočaranje za bogate vlasnike kluba, koji su dosad uložili dosta novca na pojačanja.

Sa druge strane, u Grupi F nalaze se trofejni Barselona i Ajaks, te bogati PSŽ, koji ima zvijezde poput Zlatana Ibrahimovića, Edinsona Kavanija, Tijaga Silve i Davida Luiza. Ove tri ekipe su sigurno kandidati za plasman u osminu finala, ali nimalo ne treba potcijeniti ni APOEL, koji je znao da iznenadi mnoge favorite.

Treba napomenuti da je bugarski Ludogorec jedini debitant ove godine u Ligi šampiona. Finale elitnog klupskog takmičenja igra se 6. juna na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

U srijedu su odigrani i posljednji revanš mečevi plej-ofa Lige šampiona i zabilježeni su sljedeći rezultati: Arsenal - Bešiktaš 1:0, prvi meč 0:0, Atletik Bilbao - Napoli 3:1, 1:1, Bajer Leverkuzen - Kopenhagen 4:0, 3:2, Malme - Salcburg 3:0, 1:2, Ludogorec - Steaua 1:0, 0:1 poslije penala 6:5.

Grupa A

Atletiko M.

Juventus

Olimpijakos

Malme

Grupa B

Real Madrid

Bazel

Liverpul

Ludogorec

Grupa C

Benfika

Zenit

Bajer

Monako

Grupa D

Arsenal

Borusija D.

Galatasaraj

Anderleht

Grupa E

Bajern

Mančester S.

CSKA

Roma

Grupa F

Barselona

PSŽ

Ajaks

APOEL

Grupa G

Čelsi

Šalke

Sporting

Maribor

Grupa H

Porto

Šahtjor

Bilbao

BATE Borisov

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije