Fudbal

Tadić pred Švajcarsku: Isto kao protiv Kostarike

Tadić pred Švajcarsku: Isto kao protiv Kostarike
Foto: Tanjug | Tadić pred Švajcarsku: Isto kao protiv Kostarike

SAMARA - Srpski fudbalski reprezentativac, Dušan Tadić, rekao je da ekipa Mladena Krstajića mora da ponovi partiju u pobijedi nad Kostarikom (1:0) protiv Brazila i Švajcarske, čiji je duel označio kao najvažniji za plasman u drugu fazu Svjetskog prvenstva.

"Imamo kvalitetnu ekipu, ali nekad moramo da budemo pametniji, iskusniji... Pokazali smo protiv Kostarike naše vrline i moramo tako da nastavimo. Sada je najvažnija utakmica protiv Švajcarske, idemo korak po korak", rekao je Tadić za "Goal.com".

Bez obzira što je Srbija trenutno prva u E grupi i na remi Brazila i Švajcarske (1:1), Tadić i dalje ulogu favorita daje "selekau".

"Najvarovatnije će biti prvi, Brazil je favorit i za titulu, pa verujem da će uz njega iz grupe da ide još jedna selekcija. Biće veoma teško... Ipak, ne predajemo se unapred, pokušaćemo da ih zaustavimo. Svakoga je teško pobijediti na turniru", rekao je Tadić.

Vezista Sautemptona iznio je niz pohvala na račun saigrača iz nacionalnog tima i fudbalera Lacija Sergeja Milinković-Savića.

"On je veliki talenat, veoma mlad, što znači da može još puno da nauči. Sergej je budućnost srpskog fudbala, mora da ostane smiren i nastavi da radi sve kao do sada. Glava mora da mu ostane "čista", dodao je Tadić aludirajući na spekulacije zbog transfera Sergeja, čija se vrijednost procjenjuje na minimum 100 miliona evra.

Utakmica 2. kola E grupe između Srbije i Švajcarske igra se u petak u Kalinjingradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije