Fudbal

Tadić uz rame Bergkampu

Tadić uz rame Bergkampu
Tadić uz rame Bergkampu

Fudbaleri Sautemptona obilježili su fudbalski vikend maestralnom pobjedom nad Sanderlendom (8:0), uz spektakularnu partiju srpskog reprezentativca Dušana Tadića.

Nekadašnji igrač Vojvodine, Groningena i Tventea blistao je na "Sent Meriju" s pogotkom i četiri asistencije pa je, logično, ponio zvanje igrača meča. "Sveci" su odigrali meč bez greške i učvrstili se u samom vrhu najjače lige svijeta istorijskim trijumfom sa 16 osvojenih bodova iz osam kola, dok se Srbin našao u društvu Denisa Bergkampa, Hozea Antonija Rejesa i Seska Fabregasa. Dušan je postao tek šesti igrač u istoriji Premijer lige koji je uspio da namjesti četiri gola svojim saigračima, a osim spomenute trojice, na toj listi nalaze se još Emanuel Adebajor i Santi Kazorla. Koliko je fenomenalni ofanzivni vezista važan za igru svojih ekipa najbolje oslikava podatak da je zaslužan za 24 gola u isto toliko mečeva u 2014. godini! Takođe, sa četiri tačna pasa protiv "crnih mačaka" stigao je do 60. asistencije od jula 2010. (54 u Erediviziji, šest u PL).

"Veoma poseban trenutak za mene, posebno posle utakmice protiv KPR, u kojoj sam propustio mnogo šansi. Čak je i Gracijano došao do mene da proslavimo, ali na kraju je važan timski nastup. Bitno je da svi radimo svoj posao - Gracijanov je da postiže golove, a moj da asistiram i pogađam mrežu. Potrebno je da budemo na raspolaganju timu. Ovo je pobeda celog Sautemptona - tima i navijača. Ako budemo igrali timski dobro, niko nas ne može zaustaviti", rekao je Tadić.

Ekipi Ronalda Kumana nedostajao je samo jedan pogodak kako bi izjednačila najubjedljiviju pobjedu u istoriji takmičenja, pošto je Mančester junajted u martu 1995. godine demolirao Ipsvič sa 9:0.

Sautempton u narednom kolu dočekuje ekipu Stouka.

Rezultati 8. kola:  

Mančester Siti - Totenhem 4:1, Arsenal - Hal 2:2, Barnli - Vest Hem 1:3, Kristal Palas - Čelsi 1:2, Everton - Aston Vila 3:0, Njukasl - Lester 1:0, Sautempton - Sanderlend 8:0. Juče su igrali: KPR - Liverpul, Stouk - Svonsi. Sutra se sastaju: VBA - Mančester junajted (21 čas).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije