Fudbal

Terzić: FIFA da osudi igrače Hrvatske i Švajcarske zbog političkih parola

Terzić: FIFA da osudi igrače Hrvatske i Švajcarske zbog političkih parola
Foto: sputnik | Terzić: FIFA da osudi igrače Hrvatske i Švajcarske zbog političkih parola

BEOGRAD - Ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić pozvao je Međunarodnu federaciju fudbalskih asocijacija /Fifa/ da osudi igrače reprezentacija Švajcarske i Hrvatske zbog političkih parola za vrijeme Svjetskog prvenstva u fudbalu koje je održano u Rusiji.

Terzić je naglasio da Fifa mora "precizno i jasno da osudi sve te političke ispade koji su se dogodili na utakmicama između Srbije i Švajcarske, kao i između Rusije i Hrvatske".

"Fifa mora da se bori protiv bilo kakvih političkih ispada fudbalera. Treba biti sistematičan i ne primenjivati duple standarde, tada će sve krenuti u korist sporta", rekao je Terzić za list "Izvestija".

Taj list navodi da je i međunarodna organizacija "Sport for ol" poslala pismo Fifi sa pozivom da se uvedu sankcione mjere igračima koji su na bilo koji način iskazivali političke parole, prenosi "Sputnjik".

Prema mišljenju šefa te organizacije Janisa Kuzinisa, hrvatski bek Domagoj Vida trebalo bi da bude kažnjen, dok bi švajcarski napadač DŽerdan Šaćiri trebalo da bude diskvalifikovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije