Fudbal

"Tigar" seli u Juventus

"Tigar" seli u Juventus
"Tigar" seli u Juventus

Iako je bio između Real Madrida, Barselone i Liverpula, Radamel Falkao, napadač Monaka, po svemu sudeći će završiti u redovima Juventusa.

"Tigar" iza sebe ima nešto lošiju sezonu, ali to nije spriječilo mnoge velike klubove da krenu u lov na njegov potpis. Kako je vrijeme odmicalo, klubovi su otpadali jedan po jedan. Real se odlučio za Hamesa Rodrigeza, Barselona za Luisa Suareza, a Liverpul za Marija Balotelija. Ostala je "stara dama", koja još traga za napadačem i čini se da će učiniti sve da dovede reprezentativca Kolumbije. Monako je navodno prihvatio ponudu prvaka Italije za pozajmicu vrijednu čak 20 miliona evra, uz mogućnost otkupa sljedeće sezone i očekuje se da 28-godišnji napadač već ove nedjelje pređe u Torino.

Falkao se vratio na početku sezone nakon višemjesečne pauze zbog teške povrede koljena koja ga je koštala i nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Sezonu je počeo dobro i najzaslužniji je za pobjedu "kneževa" na gostovanju Nantu, pošto je postigao jedini pogodak (1:0). Od njega se očekuje mnogo više pošto je prošlog ljeta stigao u Monako za čak 60 miliona evra i do povrede je na 20 utakmica postigao 11 golova.

Monako je u prva dva kola zabilježio dva poraza od Bordoa i Lorijena, a pobjedu nad Nantom donio im je upravo Kolumbijac, koji je nakon meč iznenadio sve izjavom da se nada da će ostati u Monaku.

"Kada je moja budućnostu u pitanju, nadam se da ću ostati u Monaku. Ovdje mi je lijepo", kratko je izjavio Falkao.

Kolumbijac bi bio idealno rješenje za napad, smatraju u Juventusu, koji u napadu trenutno ima Alvara Moratu, Karlosa Teveza i Fernanda Ljorentea. "Stara dama" smatra da za odbranu titule u Italiji i iskorak u Ligi šampiona treba da dovede kvalitetna pojačanja.

Rezultati 3. kola: Lion - Lans 0:1, Sent Etjen - Ren 0:0, Nant - Monako 0:1, Gengam - Olimpik Marselj 0:1, Bastija - Tuluz 1:0, Lil - Lorijen 2:0, Monpelije - Mec 2:0, Nica - Bordo 1:3, Rems - Kaen 0:2, Evijan - PSŽ 0:0. Poredak: Bordo 9, Sent Etjen 7, Lil 7, Kan 6...

 

Falkao statistika

Klub            utakmica    pogodaka  

River Plate             73                34

Porto                   69                62

Atletiko M.            83                68

Monako                 16                10

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije