Fudbal

Tomić i Kvesić ostaju

Tomić i Kvesić ostaju
Tomić i Kvesić ostaju

Željezničar će do početka drugog dijela sezone vjerovatno angažovati još jedno pojačanje, potvrdio je šef stručnog štaba Milomir Odović.

Uz ostanak provjerenog dvojca, Tomislava Tomića i Josipa Kvesića, na "Grbavici" su uvjereni da imaju kvalitetan tim za nastavak ravnopravne borbe s konkurentima za izlazak na evropsku pozornicu.

"Najbitnije je da su Tomić i Kvesić tu i rade normalno. Postoji mogućnost da ekipa u narednom periodu dovede još jedno pojačanje s čim bismo kompletirali igračku križaljku", rekao je Odović.

Za usluge kapitena "plavih" najveći interes pokazao je češki klub Banik Ostrava. Ponuda je u jednom trenutku bila prihvatljiva za Sarajlije, ali se Tomić ipak predomislio i odlučio ostati.

"Kako sada stoje stvari, ostajem na 'Grbavici'. Istina, nije isključeno da se nešto promijeni jer prelazni rok u Češkoj traje do 2. marta, ali male su šanse za to. 'Zapelo' je u pregovorima o finansijskim detaljima ugovora", kaže Tomić.

"Željini" fudbaleri kratko su prekinuli boravak u Međugorju i u petak u Sarajevu odigrali pripremni meč protiv Travnika. Već od nedjelje ponovo su u hercegovačkoj bazi.

"Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom priprema. Sve teče po planu, odradili smo što smo namjeravali, igrači su motivisani i rade dobro. Nemam nijedan razlog za nezadovoljstvo i mislim da igrači kojima trenutno raspolažem mogu odgovoriti zadacima i ciljevima", kaže Odović, koji je trenutno petoplasirani tim ligaške preuzeo ove zime.

Dobra vijest za Željezničar je da su od turskog Mersina konačno uspjeli naplatiti barem dio potraživanja na osnovu transfera golmana Ibrahima Šehića. Nakon žalbe, FIFA je naredila Turcima da najkasnije do 6. februara moraju isplatiti oko 800.000 KM. Do sada je na račun leglo 300.000 KM.

"Delegacija Mersina je nedavno boravila u Sarajevu s ciljem postizanja dogovora da se dugovanja izmire u tri rate. Međutim, imali smo loše iskustvo svih ovih godina i bili smo primorani žalbom prema FIFA naplatiti novac. Zbog toga nismo spremni na bilo kakva nova odgađanja. Očekujemo sav novac na našem računa u zadanom roku", saopšteno je iz Željezničara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije