Fudbal

Toni Karačić okupio "zmajiće"

Toni Karačić okupio "zmajiće"
Foto: N.N. | Toni Karačić okupio "zmajiće"

Mlada fudbalska U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Etno selu Stanišići na pripremama za nastup u Danskoj na turnir elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dio igrača ekipi će se priključiti tek u Danskoj, a u Bijeljini su planirana ukupno četiri treninga. U odnosu na prvi kvalifikacijski krug selektor Toni Karačić neće moći računati na povrijeđene Rijada Sadikua i Nikolu Kosanića, te suspendovanog Vladana Danilovića.

„U elitnom krugu nema slabih ekipa. Gledali smo utakmice protivnika. Naš fokus je na selekciji Danske sa kojom ćemo odigrati prvu utakmicu. To je tim koji je dugo zajedno, još od mlađih selekcija. Visoki su što im daje prednost kod prekida. Nastojaćemo što bolje da se spremimo za taj meč koji će biti veoma zahtjevan", kazao je Karačić.

Susret sa Dancima "zmajići će igrati u srijeda, dok će u drugom kolu 24. marta snage odmjeriti sa vršnjacima iz Austrije. Posljednji meč je 27. mart sa Turskom.

Za juniorku bh. ekipu u predstojećim kvalifikacijama igraće:

Adnan Kanurić (Deuc, Njemačka), Jusuf Gazibegović (Red Bul), Jasmin Čeliković (Rijeka), Amir Velić, Amar Beširević, Enio Zilić, Anel Šabanadžović (Željezničar), Halid Šabanović, Ševkija Resić, Alen Mustafić (Sarajevo), Edis Smajić (Sloboda), Demirel Veladžić, Nedim Hadžić (Leiksoes), Stefan Santrač, Stefan Kovač (Crvena zvezda), Benjamin Hadžić (Štutgart), Elvin Kovač (Frajburg), Imad Rondić (Slavija Prag), Amar Ćatić (PSV), Luka Knežević (Široki Brijeg).

Putovanje u Dansku je planirano za ponedjeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije